06/05/2024

Ιάπωνας βουλευτής προσέβαλε τον αυτοκράτορα

1

Ιάπωνας βουλευτής προσέβαλε τον αυτοκράτορα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κάτι αδιανόητο για τα πολιτικά ήθη της χώρας του έκανε ο Ιάπωνας βουλευτής Τάρο Γιαμαμάτο, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων.
Στη διάρκεια δεξίωσης στους κήπους του παλατιού, ο νεαρός βουλευτής παρέδωσε ο ίδιος μια επιστολή στον αυτοκράτορα Ακιχίτο, στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες του για τις συνέπειες της καταστροφής στη Φουκουσίμα.
Όμως η κίνηση του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Πολιτικοί του αντίπαλοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζητούν από τον Γιαμαμάτο να παραιτηθεί, γιατί προσέβαλε τον αυτοκράτορα.
«Παρέδωσα ο ίδιος την επιστολή στον αυτοκράτορα γιατί ήθελα να τον ενημερώσω για όσα συμβαίνουν στην Φουκουσίμα. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσει, για αυτό και το έδωσα ο ίδιος. Ήθελα να μοιραστώ μαζί του όσα γνωρίζω» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τάρο Γιαμαμάτο.Ο αυτοκράτορας έχει συμβολικό ρόλο στην Ιαπωνία και θεωρείται ταμπού η εμπλοκή του με τα πολιτικά.
Στο διαδίκτυο πάντως πολλοί στηρίζουν τον νεαρό βουλευτή, γιατί έσπασε το πρωτόκολλο για να αναδείξει προβλήματα ανθρώπων που υποφέρουν από την καταστροφή της Φουκουσίμα.

Πηγή: tromaktiko

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Ιάπωνας βουλευτής προσέβαλε τον αυτοκράτορα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *