07/05/2024

Θεσσαλός πέρασε την διώρυγα της Κορίνθου με σανιδοκωπηλασία!

0

Θεσσαλός πέρασε την διώρυγα της Κορίνθου με σανιδοκωπηλασία!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 έπεσε η αυλαία του Naish SUP Hellenic Cup 2012 με τον ομορφότερο αγώνα Stand Up Paddle (όρθιας σανιδοκωπηλασίας) της χρονιάς, στην εντυπωσιακή Διώρυγα της Κορίνθου, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού με διεθνείς προοπτικές.

Όσο και αν προσπαθήσει κανείς να αποτυπώσει με λόγια στο χαρτί τα συναισθήματα που έζησαν οι 65 τυχεροί αθλητές (που είχαν πάρει την πρόκριση σε προηγούμενους αγώνες) περνώντας το ιστορικό κανάλι, είναι αδύνατο.

Γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, απόκρημνοι κάθετοι βράχοι, το περίφημο ρεύμα που αλλάζει κατεύθυνση κάθε 6 ώρες και ένα χωρίς αμφιβολία, ανεπανάληπτο ραντεβού με το μύθο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση έγραψαν ιστορία, καθώς για πρώτη φορά οι τοπικές αρχές και το εκεί λιμεναρχείο έδωσε την άδεια να γίνουν αγώνες μέσα στον Ισθμό, κλείνοντας τη διώρυγα για τα πλοία για περίπου 2 ώρες.

Ο μοναδικός Θεσσαλός που συμμετείχε, ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Βασβατέκης, ανέβασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο το οποίο αναπαρήγαγαν άμεσα διεθνή αθλητικά site, που ασχολούνται με το SUP και μας έδωσε μια εικόνα για το τι έζησαν οι αθλητές αυτοί την μέρα εκείνη.

Δείτε το video

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ftj5hhsKVvo]

Πηγή: thessalianews

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *