20/05/2024

Θα μπει φόρος στις στολές και τα άρβυλα των στρατιωτικών;

0

image​Προβληματισμό προκαλούν στο οικονομικό επιτελείο οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι ένστολοι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχετική καταγραφή θα γίνει άμεσα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε μια προσπάθεια να υπολογιστεί το κόστος που συνεπάγονται αυτές για τον προϋπολογισμό.

Στην ειδική έκθεση του ΓΛΚ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο παροχές που σχετίζονται με:

-Στρατιωτικά Πρατήρια
-Προμηθευτικούς Οργανισμούς
-Λέσχες.
-Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ)
-Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
-Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.
-Υπηρεσιακά αυτοκίνητα αξιωματικών από το βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω.
Αυτό το οποίο επεξεργάζεται το Γενικό Λογιστήριο του κράτους είναι εάν οι παροχές υπερβαίνουν τα 300 ευρώ τον χρόνο να φορολογούνται.
Ανώτατος παράγοντας του ΓΛΚ διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις τους η καταγραφή των παροχών σε είδος. Ωστόσο, οι πληροφορίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

«Δεν είναι προνόμια. Είναι παροχές με μικρότερο κόστος, επειδή το κέρδος είναι μικρότερο σε σχέση  με τους άλλους οργανισμούς» τόνισε στο STAR  ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Κ.Ιατρίδης

Για τα στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών, οι ένστολοι, ξεκαθαρίζουν πως τα διαμερίσματα του επαρκούν για τη στέγαση μόνο του 5% των στελεχών και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως πρόκειται για μια μόνιμη παροχή σε είδος

Για τις λέσχες αξιωματικών αποσαφηνίζουν πως δεν είναι ιδρύματα και τα στελέχη και οι οικογένειές τους δεν σιτίζονται δωρεάν εκεί, αλλά πληρώνουν κανονικά.

Σημειώνεται πάντως πως η έκθεση έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας που χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *