03/05/2024

Η συναυλία της μεγάλης φοροδιαφυγής επιχειρηματία, με τον νομοταγή Γ. Πλούταρχο

0

Η συναυλία της μεγάλης φοροδιαφυγής επιχειρηματία, με τον νομοταγή Γ. Πλούταρχο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Συναυλία με... νέο σουξέ φοροδιαφυγήςΗ συναυλία της μεγάλης φοροδιαφυγής έγινε στο Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης «Φώτης Κοσμάς» με τον Γιάννη Πλούταρχο, καθώς σε έφοδο του ΣΔΟΕ βρέθηκαν αθεώρητα εισιτήρια.

Επίσης, σύμφωνα με τους επιτελείς του Σώματος, όλα τα εισιτήρια δεν είχαν σωστή θεώρηση, ενώ το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Γ. Πλούταρχο, που προέβλεπε αμοιβή 3.000 ευρώ για τον καλλιτέχνη, δεν κατατέθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι ο αθλητικός σύλλογος που διοργάνωσε τη συναυλία την ανέλαβε για λογαριασμό γνωστού επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της διασκέδασης, και κατάφερε με τον τρόπο αυτό να πετύχει ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση, καθώς ο επιχειρηματίας θα απέδιδε μεγαλύτερο ποσοστό ΦΠΑ.

Μόλις πέντε μέρες μετά την αποσφράγιση νυχτερινού κλαμπ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής για να εμφανιστεί ο Πάνος Κιάμος, το ΣΔΟΕ έβγαλε «λαβράκι» μεγάλου μεγέθους στην Αλεξανδρούπολη, σε συναυλία την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.500 άτομα, που πλήρωσαν από 15€ ο καθένας.

Τη συναυλία διοργάνωσε ο Αθλητικός Ομιλος Αλεξανδρούπολης ΑΛΕΞ, ο πρόεδρος του οποίου, Γιάννης Λιανίδης, συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 12.000€, όσο είναι το πλαφόν για τέτοιες περιπτώσεις.

Στην απολογία του ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου υποστήριξε πως δεν είχε ιδέα για τα 916 αθεώρητα εισιτήρια, τα οποία δεν πουλήθηκαν έξω από το στάδιο πριν από την έναρξη της συναυλίας, αλλά από τα σημεία προπώλησης και αυτό δεν μπορούσε να το ελέγξει.

Κατέθεσε ακόμη ότι τα υπόλοιπα εισιτήρια -περίπου 1.500- που κόπηκαν έξω από τον χώρο της συναυλίας ήταν κανονικά σφραγισμένα από την Εφορία, κάτι που αμφισβητεί το ΣΔΟΕ, στελέχη του οποίου επιμένουν πως δεν είχαν σωστή θεώρηση.

Για τη συναυλία κόπηκαν 2.416 εισιτήρια των 15€ και από αυτά τα 916 δεν είχαν θεωρηθεί από την Εφορία, ενώ και όλα τα υπόλοιπα δεν είχαν σωστή θεώρηση.

Σε δήλωσή του ο Γ. Πλούταρχος αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την πράξη της φοροδιαφυγής. «Ημουν καθ’ όλα νόμιμος σεβόμενος πλήρως τους νόμους της πολιτείας μας και δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιονδήποτε διασυρμό και αναφορά του ονόματός μου», σημειώνει.

Ελεγχος
Το ΣΔΟΕ ήταν από την έναρξη της εκδήλωσης στο Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης το βράδυ της Τετάρτης και έλεγχε τα εισιτήρια των θεατών. Μόλις έγινε γνωστή η φοροδιαφυγή, ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, η οποία ζήτησε να γίνει κανονικά η συναυλία, που ξεκίνησε τελικά με καθυστέρηση.

«Οφειλαν να εκδώσουν θεωρημένα εισιτήρια και να καταβάλουν κανονικά τον ΦΠΑ που αντιστοιχούσε σε αυτά», ανέφερε στο «Εθνος» στέλεχος του ΣΔΟΕ, προσθέτοντας ότι η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο σε αυτήν τη φάση να προκύπτει ευθύνη του καλλιτέχνη. Σημειώνεται ότι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και στις διωκτικές αρχές είναι γνωστή η πρακτική κατά την οποία καλλιτέχνες συμμετέχουν σε συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, πίσω από τις εκδηλώσεις όμως κρύβονται επιτήδειοι επιχειρηματίες που θέλουν να μη φαίνονται πουθενά και να μη φορολογούνται γι’ αυτές.

Στο παρελθόν σωματεία και ιδρύματα κατήγγειλαν ότι τους προσέγγισαν επιχειρηματίες, τους είπαν πως θα διοργανώσουν συναυλία για τους σκοπούς τους αλλά τελικά στα ταμεία των οργανώσεων δεν μπήκαν καθόλου χρήματα ή μπήκαν ελάχιστα, καθώς τα υπόλοιπα πήγαν στα? έξοδα ή -στην πραγματικότητα- στην τσέπη του επιχειρηματία.

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *