20/04/2024

Η Παναγιά να βάλει το χέρι της…

3

Η Παναγιά να βάλει το χέρι της…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Βοήθα Παναγιά εύχεται ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του καθώς  μετά το Δεκαπενταύγουστο ξεκινά ένας Γολγοθάς για την κυβέρνηση  για να είναι όλα έτοιμα ώστε να πειστεί η τρόικα για την πρόοδο που έχει γίνει.
Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά αγκάθια. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να εξασφαλιστεί πως δε θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάει σε άλλα οριζόντια μέτρα. Η κοινωνία δεν αντέχει, αλλά δεν αντέχει και η Βουλή μια τέτοια προοπτική.
Το δεύτερο είναι η φημολογία που έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό για πρόωρες εκλογές, μάλιστα πριν από τις 6 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει το 18μηνο, επομένως μέχρι τότε μπορούν να γίνουν εκλογές με λίστα.
Όμως, πώς ο Σαμαράς που διαβεβαίωσε τον Ομπάμα και τους επιχειρηματίες των ΗΠΑ για την πολιτική σταθερότητα, θα πάει τώρα σε εκλογές;
Το τρίτο μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχει η οικονομία τους στόχους της. Πρωτογενές πλεόνασμα, ανάπτυξη έπειτα από μια 7ετία ύφεσης με ανεργία πάνω από 27%, βάσεις για μια υγιή οικονομία που δε θα έχει ανάγκη από δάνεια.
Το τέταρτο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Δημοσίου. Αν δε γίνει αυτό τότε η τρόικα θα μας πάρει… αμπάριζα. Αφήστε δε που από το πρώτο 10ήμερο και μετά έρχεται μεγάλη αναταραχή στο δημόσιο τομέα, κυρίως στην εκπαίδευση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Υγεία.

Πηγή: politikoi.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Η Παναγιά να βάλει το χέρι της…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *