Η Μόσχα καλεί τον Ελληνα πρέσβη

0
Σε κλήση του Ελληνα πρέσβη στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά, για παροχή εξηγήσεων αναφορικά με την απόφαση της Αθήνας που αφορά στην απέλαση Ρώσων διπλωματών, προχώρησε χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Μόσχα διατηρεί υψηλούς τόνους για το θέμα και χθες κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ρωσικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «απολύτως αβάσιμη» την απόφαση για απέλαση των Ρώσων διπλωματών, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που υπαγόρευσαν την απόφαση αυτή. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι η απόφαση της Αθήνας κινείται αντίθετα από τη φύση των διμερών σχέσεων και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Η αντίδραση της Μόσχας και οι κατηγορίες που απηύθυνε προς τις ΗΠΑ ήρθαν ως απάντηση της στήριξης που εκδηλώθηκε από πλευράς Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Αθήνα μόλις προχθές, με την εκπρόσωπό του Heather Nauert να αναφέρει στο Τwitter, σε σχέση με την απόφαση απέλασης, ότι «στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *