26/04/2024

“Η κυβέρνηση συνεχίζει” – Τι είπαν οι υπουργοί μετά την κρίσημη σύσκεψη στο Μαξίμου

0

“Η κυβέρνηση συνεχίζει” – Τι είπαν οι υπουργοί μετά την κρίσημη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
"Η κυβέρνηση συνεχίζει" - Τι είπαν οι υπουργοί μετά την κρίσημη σύσκεψη στο Μαξίμου

Το κλίμα βαρύ. Οι υπουργοί μετά την αρνητική εξέλιξη και την ουσιαστική αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ έσπευσαν στο Μαξίμου για την πλέον κρίσιμη συνάντηση απ’ το σχηματισμό της κυβέρνησης με τον ΠρωθυπουργόΜετά τις διαβουλεύσεις και ειδικά μετά τις ανακοινώσεις Βενιζέλου όπου διαφάνηκε η προοπτική συνέχισης της κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών οι δηλώσεις των υπουργών στο σύνολό τους έδειξαν ότι η απόφαση είναι ουσιαστικά αυτή, η κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της…

Δείτε τις δηλώσεις των υπουργών:

Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Εσωτερικών:

« Συνεχίζουμε με ευθύνη και αποφασιστικότητα».

Θανάσης Μπούρας, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφέστατος. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ανάπτυξη και προοπτική. Προχωράμε για την τετραετία για να ολοκληρωθεί το έργο της Κυβέρνησης».

Μάκης Βορίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας:

«Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι ότι στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση συνεχίζει. Συνεχίζει με προοπτική εξαντλήσεως της θητείας της, ολοκληρώσεως του έργου της και μεγάλης αποφασιστικότητας στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Η Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να προχωρά αποφασιστικά στις μεταρρυθμίσεις.

Δημοσιογράφος: Την στάση του κ. Κουβέλη πως την κρίνεται;

Μ. Βορίδης: Να την ακούσουμε πρώτα.

Δημοσιογράφος: Θα πάρει την εμπιστοσύνη της βουλής η Κυβέρνηση μετά το νέο σχήμα, κ. Βορίδη;

Μ. Βορίδης: Θα τα δούμε αυτά».

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Δημοσιογράφος: Θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή η Κυβέρνηση, κ. υπουργέ;

Κ. Αρβανιτόπουλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με ορίζοντα τετραετίας. Γι’ αυτό άλλωστε εξελέγη από τον Ελληνικό λαό. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Ο,τιδήποτε άλλο που προκαλεί αστάθεια νομίζω είναι καταδικαστέο».

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:

«Αυτό που μετράει αυτήν την ώρα είναι η Πατρίδα. Όσοι, λοιπόν, νοιαζόμαστε για μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα, με σταθερότητα στον τόπο, πρέπει να βάλουμε “πλάτη” στην Εθνική προσπάθεια. Και πιστεύω ότι όλοι θα κάνουν το καθήκον τους».

Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού:

«Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Προχωράμε μπροστά, έχουμε πολύ έργο να κάνουμε και το οφείλουμε για την Πατρίδα μας και όλους τους Έλληνες».

Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις. Ο Πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις».

Σταύρος Καλαφάτης, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

«Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για το καλό του τόπου».

Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Άμυνας:

«Κοιτάξτε, εγώ θα σας πω ότι κάτι που προβλημάτιζε τον Ελληνικό λαό μέχρι σήμερα, νομίζω, ότι πήρε απάντηση. Εκλογές δεν θα γίνουν στην Ελλάδα, πρόωρες εκλογές, γιατί είναι κάτι το οποίο δεν συμφέρει τη χώρα. Δεν συμβαδίζει με το Εθνικό συμφέρον της χώρας. Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδειξε το δρόμο. Προχωρούμε με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση, συνέπεια. Η χώρα θα βγει από τα δύσκολα και μέσα στον επόμενο χρόνο- μιλάω για το 2014- θα μπορέσει, νομίζω, να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας. Λοιπόν, από εκεί και πέρα, δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα περισσότερο, η Κυβέρνηση προχωρεί στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και, νομίζω, καλεί όποιον πιστεύει σε αυτό το δρόμο, που είναι μονόδρομος, να τη στηρίξει.

Δημοσιογράφος: Σε άλλα κόμματα θα απευθυνθείτε;

Π. Παναγιωτόπουλος: Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός με τα όσα είπε και απόψε, αλλά νομίζω από την αρχή της θητείας του απευθύνεται σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, σε ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Γιατί ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, όπως σας είπα, είναι μονόδρομος για την ανασυγκρότηση και τη διάσωση της Ελληνικής κοινωνίας από τη δύνη της οικονομικής κρίσης, στην οποία έχουμε βυθιστεί».

Πηγή: Newsit.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *