Αυστηρές συστάσεις στον Μάρτιν Σουλτς έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τετρασέλιδη επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον Μάρτιν Σουλτς αντί να αναφέρεται σε ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα, να παρέμβει στην ΕΚΤ για να επαναφέρει τη ρευστότητα στην Ελλάδα!

«Θέλω να τονίσω ότι από μόνον του το γεγονός πως η Ε.Κ.Τ. εξακολουθεί να αρνείται την χορήγηση επαρκούς ρευστότητας, παρατείνοντας έτσι την περίοδο τραπεζικής αργίας, δημιουργεί μία στέρεη εντύπωση ότι ο λαός και η κυβέρνηση τιμωρούνται για την άσκηση ενός θεμελιώδους πολιτικού δικαιώματος- του δικαιώματος της ψήφου» αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας στη συνέχεια λόγο για «επείγουσα ανάγκη για μία δημοκρατική και ανθρώπινη λύση, αντί των αντιδημοκρατικών και απάνθρωπων συνεπειών».

«Η ελληνική τραγωδία δεν είναι παιχνίδι και δεν πρέπει να διαχωριστεί από τα διαδοχικά λάθη, τους λανθασμένους υπολογισμούς και τα κραυγαλέα σφάλματα που διέπραξαν οι πιστωτές της Ελλάδας» επισημαίνει η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία επικρίνει τον Σουλτς αλλά και άλλους Ευρωπαίους και για τις δηλώσεις του πριν το δημοψήφισμα: «Ευρωπαίοι αρχηγοί και αξιωματούχοι επέμειναν με συνεχείς δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες χονδροειδώς, είτε διαστρέβλωναν το ερώτημα του δημοψηφίσματος είτε ζητούσαν την ακύρωσή του, σε μία προσπάθεια να προκαταλάβουν το αποτέλεσμά του μέσω αυθαίρετων ερμηνειών της ψήφου του «ναι» και του «όχι». Όπως γνωρίζετε, το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αφορούσε ποτέ την παραμονή ή την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρωζώνη, αλλά ρητά την αποδοχή ή την άρνηση των προτάσεων που κατατέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 25 Ιουνίου 2015, υπό τη μορφή τελεσιγράφου».

Ολόκληρη η επιστολή εδώ:

Κωνσταντοπούλου