Ο λόγος για χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα που έχουν ήδη εισπράξει από τα επιδόματα, και αποδεικνύεται πως δεν δικαιούνταν.

Μια άλλη κατηγορία φορολογουμένων, θα κληθεί να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο δεν είχε καταβάλλει και έχει μεταφερθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Πως θα τους καλέσει η Εφορία; Με… «ραβασάκια» κα ειδοποιητήρια που θα βρουν στις πόρτες τους, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

Θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα:

Όσοι πήραν χρήματα από το Κράτος χωρίς να τα δικαιούνται, αλλά και όσοι τα πήραν χωρίς ωστόσο να τα χρησιμοποιήσουν για το σκοπό που τα πήραν.

Από το σαφάρι των αρμόδιων υπηρεσιών, προέκυψε ότι αρμόδιοι με την Εφορία θα βρεθούν όσοι:

Εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και δεν το έπραξαν. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου οπότε ξεκινάει η νέα σεζόν διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, καταναλωτές που εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης – αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο – αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να γυρίσουν πίσω τα χρήματα. Αρμόδια για τον έλεγχο, ο οποίος θα γίνει ηλεκτρονικά, είναι η ΓΓΔΕ.

-Οι γονείς που εισέπραξαν οκαταβολή επιδόματος τέκνων . Η προκαταβολή καταβλήθηκε με βάση τα εισοδήματα του 2012. Θα γίνει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί αν όσοι εισέπραξαν την προκαταβολή εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι του επιδόματος και με βάση τα εισοδήματα του 2013.

Εκτός από τα ραβασάκια για το φόρο εισοδήματος, ακινήτων κ.τ.λ, μέσα στο επόμενο διάστημα ο φορολογούμενοι θα λάβουν άλλα δυο ειδοποιητήρια:

-Για την αποπληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ κατά την περίοδο Μαΐου 2013 – Απριλίου 2014 σε όσους φορολογούμενους δεν το είχαν καταβάλλει. Τα στοιχεία εστάλησαν ήδη από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν. Όσοι δεν τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους αυτή θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.

-Επιστολές στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων μέσω των οποίων θα καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ. Τα ραβασάκια αναμένεται να φθάσουν στους παραλήπτες τους εντός των επόμενων μηνών.