20/04/2024

Η Ελλάδα τελικά θα πάει Eurovision

0

Η Ελλάδα τελικά θα πάει Eurovision

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η Ελλάδα τελικά θα πάει EurovisionΗ Ελλάδα πάει Eurovision

Οι fans της Eurovision μπορούν πλέον να σκάσουν χαμόγελα αισιοδοξίας καθώς η είδηση των προηγούμενων μηνών ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό αποτελεί απλά παρελθόν. Η βασική αιτιολογία για τη μη συμμετοχή της χώρας μας στη Eurovision ήταν το γεγονός ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν είχε προλάβει να δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Εχτές το απόγευμα όμως, η γενική συνέλευση της EBU αποφάσισε να δεχτεί τη ΝΕΡΙΤ ως πλήρες μέλος της Ένωσης. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελλάδα θα λάβει μέρος στον 60ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στη Βιέννη. Η αφοσίωσή της στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό του κόσμου είναι εντυπωσιακή όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο επικεφαλής της Eurovision Joh Ola Sand.

Η Ελλάδα έχει μία δυναμική παρουσία στο μουσικό διαγωνισμό την τελευταία δεκαετία, καθώς κέρδισε την πρώτη θέση το 2005 ενώ καταφέρνει να περάσει στον τελικό κάθε χρονιά από τότε.

Ο φετινός μουσικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 19, 21 και 23 Μαΐου 2015 στη Βιέννη, η οποία ετοιμάζει μία λαμπερή γιορτή μετά τη νίκη της την περσινή χρονιά με την Conchita Wurst και το τραγούδι Rise Like a Phoenix.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *