25/04/2024

Η εκμίσθωση του Αλσύλλιου “Λιάντρο” που δίχασε τους Δημοτικούς Συμβούλους [Video – Σχολιασμός]

6

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεχίστηκε χθες συζητήθηκε το θέμα της αναγκαιότητας της εκμίσθωσης του Αλσυλλίου Λιάντρο στους Αγίους Θεοδώρους, τα γνωστά σε όλους Πευκάκια. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί ότι πρόκειται για ολόκληρο το Αλσύλλιο που είναι  συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων και όχι μόνο για τα κτίρια. Εκεί λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι απόψεις είχαν μια κλιμακωτή διαφοροποίηση.
Η Δημοτική Αρχή με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων κύριο Σπύρο Ράτη υποστήριζε την αναγκαιότητα άμεσης εκμίσθωσης. Μάλιστα η γνωμοδότηση του Υπουργείου Γεωργίας  και η αναφορά σε προηγούμενες εκμισθώσεις κτιρίων χρησιμοποιήθηκε ως επαρκές επιχείρημα.
Η κυρία Πρωτοπαππά και τα μέλη του συνδυασμού της υποστήριξαν ότι το θέμα ήρθε στο Τοπικό Συμβούλιο των Αγίων Θεοδώρων μόνο με την Γνωμοδότηση του Προέδρου κ Κωνσταντή και  θα έπρεπε να γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη μελέτη, να απεικονίζεται η άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας  και να υπάρχει και  μια γνωμοδότηση νομικού προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να ενοικιαστεί δασική έκταση. Επίσης υπήρξαν κάποιες εύστοχες παρατηρήσεις και από τον κ Δρίτσα (χωρίς τη γάτα) ο οποίος προβληματίστηκε για το πόσο διασφαλίζεται η προστασία του Αλσυλλίου για να ακούσει την από εμπειρία παρατήρηση του Αντιδημάρχου ότι όλες οι παρανομίες διαπιστώνονται αναγκαστικά εκ των υστέρων, είτε από την Πολεοδομία είτε από το Δασαρχείο και δεν είναι δυνατό να αστυνομεύονtαι όλες οι περιοχές. Λογικό αν και δυσάρεστο.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε κάτι άλλο επίσης λογικό και επίσης δυσάρεστο. Είναι η θέση του Δημοτικού Συμβούλου και αρχηγού του Συνδυασμού ”Λαϊκή Συσπείρωση” Χρήστου Ασημακόπουλου ότι το να περνάει η Δημοτική και η Δημόσια περιουσία σε ιδιώτες είναι πάγια τακτική και στο τέλος θα φτάσουμε παρότι φορολογούμαστε να πληρώνουμε ακόμα και για να κάνουμε ένα μπάνιο. Δυστυχώς για εκεί οδεύει το πράγμα. Θα περιμέναμε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Φίλιππας Θυμής να συμφωνήσει καθότι τον έχουμε δει πολλές φορές να στηρίζει τα δικαιώματα των πολιτών και να αντιτίθεται σε ό,τι καταπατά την ελευθερία τους, ίσως να μη βλέπει να συμβαίνει κάτι ανάλογο στην περίπτωση με το Αλσύλλιο.
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι αυτό το θέμα θα μας ξαναπασχολήσει στο μέλλον μιας και είναι ένα ζήτημα με δυσδιάκριτα τα όρια της αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας και της εκμετάλλευσής της για χάρη συμφερόντων. Tο σίγουρο είναι ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν μοναδική τους πρόθεση το καλό του τόπου και σε αυτή τους την πρόθεση εναποθέτουμε ως ψηφοφόροι τις ελπίδες μας.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δεν πέρασε η πρόταση για αναβολή του θέματος που έθεσε η κα Μ. Πρωτοπαππά.
Όσο για την ψηφοφορία: επί 21 + 1 ψηφισάντων ψηφίστηκε η αναγκαιότητα εκμίσθωσης με 11 ψήφους υπερισχύουσας της ψήφου του Προέδρου.
Υπέρ ψήφισε ο συνδυασμός του Δημάρχου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Μουζάκης που αν είχε προσχωρήσει στον συνδυαμό του κυρίου Δημάρχου θα ήταν πιο εύκολο να τον αναφέρουμε συνοπτικά μαζί με τους υπόλοιπους. Προς το παρόν δεν μπορούμε φυσικά να κάνουμε κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση, εξάλλου αυτό αποτελεί υλικό για ένα ολόκληρο άρθο που ίσως γράψουμε κάποια άλλη φορά .
Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

6 thoughts on “Η εκμίσθωση του Αλσύλλιου “Λιάντρο” που δίχασε τους Δημοτικούς Συμβούλους [Video – Σχολιασμός]

  1. Τα πάντα σήμερα “αξιοποιούνται” δάση, παραλίες , θάλασσες και δε μπορούσε να μείνει εκτός αυτό το πανέμορφο κομμάτι, τώρα που γίνεται και το πολυτελέστατο ξενοδοχείο δίπλα του. Τουλάχιστον θα μπορεί να κάνει κάποιος ένα απλό μπάνιο χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά? Θα προστατευθεί το πράσινο? ‘Υστερα από την επίθεση που δέχθηκε το περιβάλλον στην περιοχή μας ανησυχούμε πολύ όταν ακούμε τη λέξη ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ.

  2. Πάνε και τα Πευκάκια θα τα χαίρονται οι vip τουρίστες του πεντάστερου

  3. An akousoume ton asimakopoulo den prepei na ginetai tipota na einai ola tou laou na rimazoun exo i idiotes ki ola ston lao.

  4. Είναι μια πολύ καλή εξέλιξη. Αν διασφαλιστούν οι όροι θα υπάρχει φύλαξη και προστασία του φιλέτου των Αγίων Θεοδώρων.

  5. 22.40 Ο ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΚΩΣΤΗ ΖΕΡΒΟ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΩΣΤΗΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *