Η δίαιτα των Βίκινγκς, για να αδυνατίσετε τρώγοντας, σύμφωνα με τη συντάκτρια της Vogue

0

Η δίαιτα των Βίκινγκς, για να αδυνατίσετε τρώγοντας, σύμφωνα με τη συντάκτρια της Vogue

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η δίαιτα των Βίκινγκς, για να αδυνατίσετε τρώγοντας, σύμφωνα με τη συντάκτρια της Vogue
Θα μπορούσε κανείς να αδυνατίσει ακολουθώντας την διατροφή ενός Βίκινγκ; Αν αναλογιστούμε τις… τερατώδεις διαστάσεις των πολεμόχαρων πειρατών, τότε δύσκολα θα πιστεύαμε πως η δίαιτα τους είναι η κατάλληλη για να χάσουμε κιλά.

Στην πραγματικότητα όμως, η παραδοσιακή διατροφή των λαών του βορειότερου μέρους της Ευρώπης, προσαρμοσμένη στα σύγχρονα δεδομένα, είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για απώλεια των περιττών κιλών. Παρουσιάζοντας αρκετά κοινά με την μεσογειακή διατροφή, η δίαιτα των… Βίκινγκς έχει κάνει μια μικρή επανάσταση στον χώρο της διατροφολογίας.

Ο άνθρωπος που φρόντισε να εκθειάσει περισσότερο από τον καθένα την «δίαιτα των βίκινγκς» ήταν η Κέιτ Κρίστενσεν. Ακολουθώντας την συγκεκριμένη δίαιτα , η συντάκτης της Vogue, κατάφερε να χάσει τέσσερα κιλά μόλις σε δύο εβδομάδες. Τι είδους πιάτα περιέχει όμως μια τέτοιου είδους διατροφή; Διάφορα άγρια χόρτα, φρέσκο αλλά και παστό κρέας αρκετών ειδών, αλλά πάνω από όλα, μια τεράστια ποικιλία ψαριών και θαλασσινών. Ακόμα και κατάλληλα… φύκια μπορούν να συναντηθούν σε παραδοσιακά σκανδιναβικά πιάτα.

Προσπαθώντας να μοιραστεί τις εμπειρίες της αλλά και να εξηγήσει την διατροφή που ακολούθησε, η Κέιτ Κρίστενσεν δήλωσε: «Περισσότερο από μια δίαιτα, είναι ένας τρόπος σκέψης γύρω από το φαγητό. Σε αντίθεση με τη μεσογειακή διατροφή, η οποία περιέχει λευκό ψωμί και πολλά ζυμαρικά, η παραδοσιακή σκανδιναβική δίαιτα επιτρέπει επεξεργασμένα δημητριακά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επιπλέον, αντί του ελαιολάδου οι Σκανδιναβοί χρησιμοποιούν το κραμβέλαιο, επίσης γνωστό ως canola, το οποίο έχει λιγότερα κορεσμένα λίπη και περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που επηρεάζουν θετικά την καρδιά».

Ηδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν εστιατόρια, τα οποία δημιουργούν πιάτα εμπνευσμένα από την κλασική διατροφή των βίκινγκς, σαφώς προσαρμοσμένα στα τωρινά δεδομένα. Πρώτο και γνωστότερο από όλα, το Noma στην Κοπεγχάγη. Ενα εστιατόριο που πριν λίγους μήνες γιόρτασε τα δέκατα γενέθλια του και έχει συμβάλει σημαντικά στην διάδοση της παραδοσιακής σκανδιναβικής κουζίνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *