21/05/2024

Η έκτρωση είναι νόμιμη στη χώρα μας. Είναι σωστό ή λάθος;

0

Η έκτρωση είναι νόμιμη στη χώρα μας. Είναι σωστό ή λάθος;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

H έκτρωση στη χώρα μας έχει νομιμοποιηθεί μερικά χρόνια πριν η χώρα μας μπει στην Ευρωπαϊκή ένωση. Η έκτρωση για πολλούς ανθρώπου είναι μια θετική εξέλιξη της επιστήμης, διότι τους απαλλάσσει από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες τόσο σε ηλικίες εφηβικές όσο και σε ηλικίες μεγαλύτερες.

Ένας  λόγος που θα δικαιολογούσε την απαγόρευση των εκτρώσεων στην χώρα μας είναι η υπογεννητικότητα που υπάρχει και η ραγδαία μείωση του Ελληνικού πληθυσμού. Ο νόμος ο οποίος ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να επιτρέπει τις εκτρώσεις μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι οι εξής: αν ο γυναικολόγος καταλάβει από την εξέταση ότι σε περίπτωση που το παιδί που βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας του όταν γεννηθεί υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν και οι δύο.

Από την άλλη είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας να αυτοδιατίθεται όπως θεωρεί σκόπιμο και να αποφεύγει την εγκυμοσύνη αν θεωρεί ότι για κάποιους λόγους δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ή οι συνθήκες ιδανικές. Ας αναλογιστούμε πόσο χειρότερο είναι να έρχεται ένα παιδί στον κόσμο σε περιβάλλον που δεν είναι αρμόζον ή σε οικογένεια για την οποία είναι ανεπιθύμητο.

Τέλος, κάτι που μας βάζει σε σκέψεις είναι ότι κάποιοι άνθρωποι, ενώ προσπαθούν, δεν μπορούν να κάνουν παιδιά παρόλο που το θέλουν υπερβολικά πολύ, αυτοί που έχουν τη χαρά να κάνουν ένα παιδί δεν το θέλουν.

Τέλος τα παιδιά είναι ένα πολύτιμο δώρο το οποίο δίνει ο θεός στον άνθρωπο για να χαρεί και να νιώθει δημιουργός ενός άλλου ανθρώπου και να τον θαυμάζει για τις πράξεις του.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *