20/04/2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Με πληγώνει η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός των Μνημονίων»

0

“και να πετά στα σκυλιά τους συντρόφους του”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΗ ρήξη ανάμεσα στον πρωθυπουργός και την Πρόεδρο της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι γεγονός. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από την ομιλία της Προέδρου του κοινοβουλίου σήμερα το πρωί στη Βουλή, στην οποία κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι πετά τους συντρόφους του στα σκυλιά, ενώ χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση.

«Με πληγώνει και με στενοχωρεί η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός των Μνημονίων και να πετά στα σκυλιά τους συντρόφους του», είπε η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Είμαστε αυτά που πράττουμε. Είμαστε υπερασπιστές της Δημοκρατίας».

Η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση εκλέχτηκε με άλλο πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει και άφησε αιχμές για τις επιλογές της να φέρνει τα νομοσχέδια στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Δεν είναι πρωτοτυπία οι διαδικασίες κατεπείγοντος. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, είπε. Ντράπηκα με όσα έγιναν», τόνισε και επανέλαβε ότι η ίδια δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις, αλλά και ότι έγινε προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, αναφερόμενη στις υπογραφές που μάζεψε ο κ. Φίλης για να ξεκινήσει νωρίτερα η Διάσκεψη των προέδρων.

«Δεν αρκεί να λέτε ότι είστε ΣΥΡΙΖΑ και ότι το κόμμα έχει αρχές όταν χωρίς καμία απόφαση εμφανίζονται κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που τοποθετούνται αντίθετα από τις συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις», είπε η Πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε με νόημα:

«Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ότι είναι μάταιο να το κάνω. Αυτό το έκανε όταν είπε ότι είναι σουρεαλισμός να στηρίζω την κυβέρνηση και να μην ψηφίζω. Λυπάμαι που έγινε και αυτός ένας μνημονιακός πρωθυπουργός».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *