Ζιμπάμπουε: Χαμός με το νέο άγαλμα του Μουγκάμπε

0

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι δεν θεωρείται κομψό να εγκαινιάζει κανείς το άγαλμα του εαυτού του ενώ βρίσκεται εν ζωή. Συνεχίζουμε με το αισθητικό αποτέλεσμα και την ομοιότητά του με τον Σούπερμαν.
Ο καλλιτέχνης του έργου, Ντομινίκ Μπενχούρα, απάντησε στην κριτική λέγοντας πως το άγαλμα αναπαριστά το χαρακτηριστικό ύφος του προέδρου, προσθέτοντας πως χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει το αριστούργημά του

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως εξευτέλισαν τον Πρόεδρο της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, όταν έγινε viral μία φωτογραφία από τα αποκαλυπτήρια ενός πελώριου αγάλματος του εαυτού του.
image

Ο 92χρονος, που υπήρξε πρόεδρος της χώρας για σχεδόν 30 χρόνια, παρουσίασε το άγαλμα στο Χαράρε, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την New Zimbabwe.

Το 3,8 μέτρων γλυπτό, παρουσιάζει τον ηγέτη, σε μια πόζα που θυμίζει τον «Σούπερμαν» με το ένα χέρι υψωμένο προς τον ουρανό, σαν να ετοιμάζεται να πετάξει.

Παρόλο που ο Μουγκάμπε εκθείασε το έργο, η ομοιότητά του με το διάσημο καρτούν κατακρίθηκε στa μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο καλλιτέχνης του έργου, Ντομινίκ Μπενχούρα, απάντησε στην κριτική λέγοντας πως το άγαλμα αναπαριστά το χαρακτηριστικό ύφος του προέδρου, προσθέτοντας πως χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει το αριστούργημά του.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *