Ζητούν έλεγχο δαπανών για τα ταξίδια της Ζωής

0

Ζητούν έλεγχο δαπανών για τα ταξίδια της Ζωής

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

konstantopoulou_4Αντιδράσεις προκαλούν τα αλλεπάλληλα ταξίδια στελεχών της κυβέρνησης αλλά και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, και Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ζητά να μάθει ποιο είναι το κόστος αυτών των μετακινήσεων και για ποιο λόγο γίνονται.

«Η κυβέρνηση στα πλαίσια του ”λιτού βίου”, στις προγραμματικές δηλώσεις είχε δεσμευτεί δια στόματος του πρωθυπουργού και των υπουργών της για την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων από αλόγιστες δαπάνες και την κατάργηση των στρατιών των συμβούλων», σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

Αντιθέτως, «καθημερινώς γινόμαστε μάρτυρες προκλητικών δαπανών και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος εκ μέρους μελών της κυβέρνηση για ταξίδια, επισκέψεις και διεθνείς επαφές που πιθανόν, μερικές φορές να αποσκοπούν στην κάλυψη προσωπικών δημοσίων σχέσεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

Ο Λ. Γρηγοράκος σημειώνει ότι όλες αυτές οι δαπάνες ταξιδιών μελών της κυβέρνησης και στρατιών συμβούλων και συνεργατών στο εξωτερικό βαραίνουν τους φορολογούμενους και ζητά από τους δύο υπουργούς να απαντήσουν:

«1. Ποια είναι τα στοιχεία και ο αριθμός των υπαλλήλων, συμβούλων και λοιπών στελεχών που συνόδεψαν τα μέλη της κυβέρνησης και το Προεδρείο της Βουλής στις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο;
2. Ποιοι ήταν οι προορισμοί, ο σκοπός καθώς και το συνολικό οικονομικό κόστος που δαπανήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα εν λόγω ταξίδια;».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *