27/04/2024

Ζήλεψε ο κενυάτης αδελφός του Ομπάμα και θέλει να γίνει πολιτικός

0

Ζήλεψε ο κενυάτης αδελφός του Ομπάμα και θέλει να γίνει πολιτικός

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο Κενυάτης αδελφός του Ομπάμα...ζήλεψε και θέλει να γίνει πολιτικός

Τα χνάρια του Μπαράκ Ομπάμα φιλοδοξεί να ακολουθήσει ο ετεροθαλής αδελφός του Αμερικανού προέδρου, ο Κενυάτης Μάλικ Ομπάμα, αφού αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, διεκδικώντας έδρα κυβερνήτη στην πατρίδα του, στις 4 Μαρτίου.

Ο 54χρονος Μάλικ Ομπάμα, κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Μπάρακ, θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Μάλιστα όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο “εμπνεύστηκε και ενθαρρύνθηκε” από την επιτυχία του Αμερικανού αδελφού του, που γεννήθηκε από τον ίδιο Κενυάτη πατέρα, τον Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα (1936-1982).

“Όταν βλέπω την επιτυχία του αδελφού μου στην Αμερική, νομίζω πως θα εγκατέλειπα τον λαό μου αν δεν ακολουθούσα τα ίχνη του (..) για να γίνω ένας αφοσιωμένος ηγέτης, τίμιος και επιμελής”, δήλωσε από το σπίτι της οικογένειας Ομπάμα στο Κογκέλο της νοτιοδυτικής Κένυας.

Οικονομολόγος στο επάγγελμα, ο Μάλικ λέει ότι είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για να επιτεθεί “στον ατέρμονo κύκλο της φτώχειας και της ανεργίας που βαρύνει τον λαό” και ελπίζει να εκλεγεί κυβερνήτης της κομητείας Σιάγια, στις όχθες της λίμνης Βικτόρια που συνορεύει με το Κογκέλο, τη γενέτειρα της οικογένειας Ομπάμα.

“Μπορώ να πω με σιγουριά ότι, απ΄όσους διεκδικούν το πόστο αυτό, εγώ βρίσκομαι στην καλύτερη θέση”, δηλώνει ο Μάλικ που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του στις ΗΠΑ. “Μόνο λόγω του ονόματός μου, έχω τις επαφές για να φέρω την ανάπτυξη στη Σιάγια” και στους 800.000 κατοίκους της.

Αν και τονίζει πως θα ακολουθήσει το δικό του δρόμο, ο Μάλικ προτάσσει το πατρώνυμό του έναντι των αντιπάλων του, μεταξύ τους ο μικρότερος αδελφός του κενυάτη πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα και δηλώνει ότι δεν εντάσσεται σε κανένα κενυατικό πολιτικό κόμμα, κατηγορώντας τη σημερινή πολιτική τάξη ότι “εγκατέλειψε το λαό”.

“Δεν θα επανεφεύρω τον τρόχο. Θα δω και θα δανειστώ ό,τι λειτούργησε αλλού. Είναι εύκολο να βρούμε και να επεξεργαστούμε λύσεις στα προβλήματα μας”, αναφέρει.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σιάγια είναι ωστόσο μεγάλες: το 30% των κατοίκων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ τα ποσοστά του ιού HIV που προκαλεί το AIDS και της ελονοσίας είναι τα υψηλότερα της χώρας.

“Ο κόσμος έχει προοδεύσει από πολλές απόψεις. Θέλω να βοηθήσω τους δικούς μου να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Το πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα δεν θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα στην εποχή μας”, είπε.

Ωστόσο το όνειρο του Μάλικ Ομπάμα, ενός ευσεβούς μουσουλμάνου, είναι επίσης να δει μια ημέρα τα McDonalds να ανοίγουν εστιατόριο στο Κογκέλο, ένα αγροτικό χωριό μερικών χιλιάδων κατοίκων.

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *