25/04/2024

Ερωτευμένο ζευγάρι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξανασυναντήθηκε ύστερα από 71 χρόνια!

0

Μια ιστορία αγάπης που μοιάζει με μυθιστόρημα.
Αυτή η ιστορία αγάπης ξεκινά πριν από 71 σχεδόν χρόνια και ολοκληρώνεται τώρα με τρόπο που θα άρμοζε σε ταινία.

 

Ο 93χρονος Αμερικανός βετεράνος αλεξιπτωτιστής Νόργουντ Τόμας ενώθηκε ξανά μετά από 71 χρόνια με την παντοτινή του αγαπημένη, την 88χρονη σήμερα Τζόις Μόρρις.

Η ιστορία τους ξεκινά τον Ιούνιο του 1944, όταν ο Νόργουντ κατέφτασε στην Ευρώπη προκειμένου να συμμετέχει μαζί με χιλιάδες άλλους στην Απόβαση στη Νορμανδία. Τότε, κι ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο σε μια άδεια του συνάντησε την 17χρονη Τζόις Μόρις. Οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και πέρασαν κάποιο καιρό μαζί.

Στη συνέχεια, ο Νόργουντ έφυγε για την Γαλλία κι όταν ο πόλεμος τελείωσε επέστρεψε στο σπίτι του στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Από εκεί, αντάλλασσε γράμματα με την Τζόις και μάλιστα κάποια στιγμή της ζήτησε να ταξιδέψει στην Αμερική για να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί.

Ωστόσο, η νεαρή Αγγλίδα παρεξήγησε τα γραφόμενα του και καθώς πίστεψε πως εκείνος υπονοούσε πως είχε βρει άλλη κοπέλα κι έτσι σταμάτησε να του γράφει! Μετά τις απέλπιδες και χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειες επικοινωνίας από την πλευρά του Νόργουντ σταμάτησε κι αυτος να της γράφει.

Τα χρόνια πέρασαν κι ο Νόργουντ παντρεύτηκε την γυναίκα του, η οποία ωστόσο πέθανε το 2001, ενώ η Τζόις παντρεύτηκε έναν Αυστραλό, μετακόμισε στην Αυστραλία, ωστόσο πήρε διαζύγιο μετά από τριάντα χρόνια γάμου.

Και σχεδόν 72 χρόνια μετά, οι συγκυρίες της ζωής τους έφεραν ξανά κοντά.

Πέρσι, η 88χρονη πλέον Τζόις ζήτησε από τα εγγόνια της να ψάξουν και να βρουν τον 93χρονο Νόργουντ. Και πράγματι, τον βρήκαν σε ένα άρθρο σχετικά με βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Οι δυο τους, ο ένας από την Βιρτζίνια και η άλλη από την Αδελαΐδα, κατάφεραν να επικοινωνήσουν μέσω Skype και συγκινημένοι αντίκρισαν ο ένας τον άλλον μετά από επτά δεκαετίες.

Η ιστορία τους έγινε γνωστή και τον Νοέμβριο ξεκίνησε μια καμπάνια στο GoFundMe, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα και το ζευγάρι να μπορέσει να συναντηθεί ξανά! Τελικά, συγκεντρώθηκαν 7.000 δολάρια, για να μπορέσει ο Τόμας να ταξιδέψει ως την Αυστραλία και να δει την Τζόις, ενώ η AirNewZealand του πρόσφερε δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο και μάλιστα στην πρώτη θέση με προορισμό την Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Τελικά, κατάφεραν να κάνουν το όνειρο της ζωής τους και οι δυο τους βρέθηκαν επιτέλους πρόσωπο με πρόσωπο μετά από 71 σχεδόν χρόνια!

Ο Νόργουντ πέταξε μέχρι την Αδελαϊδα της Αυστραλίας, όπου ζει η παλιά του αγάπη. Έφτασε την Τετάρτη κι αμέσως συναντήθηκαν και ο Νόργουντ της έδωσε μια μεγάλη αγκαλιά.

«Είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί», δήλωσε ο Νόργουντ.

Όπως επεσήμανε η Τζόις, θέλουν να περάσουν μαζί όχι μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και το υπόλοιπο της ζωής τους.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *