25/04/2024

Επιτυχημένη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

0

Επιτυχημένη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η επιτυχία της Εθνικής Τράπεζας είναι γεγονός. Λίγες μόλις ώρες πριν κλείσει το «βιβλίο» συμμετοχών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική έχει ήδη καλύψει το 10%, αποφεύγοντας την έκδοση των μετατρέψιμων ομολόγων. Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο το ρεπορτάζ του Capital.gr,που από χθες ανέφερε ότι η Εθνική πάει για το 12%.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες από το στρατόπεδο της Εθνικής – και ενώ η καταμέτρηση των συμμετοχών συνεχίζεται – η επιτυχία της ΑΜΚ θεωρείται δεδομένη και μάλιστα δεν αποκλείεται η ιδιωτική συμμετοχή να φτάσει ακόμη και το 12%, να συγκεντρωθούν δηλαδή 1,17 δισ. ευρώ.

Αργότερα σήμερα κλείνει το βιβλίο των συμμετοχών και μέχρι το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των κεφαλαίων που δεσμεύτηκαν. Στη συνέχεια το αποτέλεσμα θα περάσει από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το τελικό ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η επιτυχία της διοίκησης της Εθνικής λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησε χωρίς εγγυημένα κεφάλαια από συνεργασίες με άλλες τράπεζες, ενώ ο παρ’ ολιγον «γάμος» με τη Eurobank και η αναστολή του deal, στένεψαν τα χρονικά περιθώρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αφετηρία της προσπάθειας της Εθνικής για την εξεύρεση κεφαλαίων σε Ελλάδα και εξωτερικό παράγοντες της αγοράς εκτιμούσαν ότι μεγάλη επιτυχία θα ήταν ακόμη και η κάλυψη του αρχικού στόχου των 800 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *