18/04/2024

Επικό εξηντάρι από δύο υπερήλικες!

0

Σε μία από τις πιο συναρπαστικές κούρσες της χρονιάς πρωταγωνίστησαν δύο υπερήλικες, που φτάνουν μαζί τα 189 χρόνια ζωής. Δείτε το video!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Master Κλειστού Στίβου, που διεξάγεται αυτή την περίοδο στο Σαν Σεμπαστιάν, απέκτησε ξεχωριστό χρώμα  χάρη σε δύο αναπάντεχους πρωταγωνιστές: τον 94χρονο Βέλγο Έμιελ Πάουελς (αριστερά) και τον 95χρονο Φινλανδό Ίλμαρι Κόπινεν (δεξιά).

Οι δυο τους πήραν μέρος σε μία κούρσα 60 μέτρων και κέρδισαν το αυθόρμητο χειροκρότημα όλων των θεατών, με τον Βέλγο να διανύει την απόσταση σε 17.70 και τον Φιλανδό να τερματίζει δεύτερος με μόλις 19 εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά (17.89).

Η κούρσα είχε μάλιστα απίστευτο σασπένς, με τον 95χρονο να έχει καλύτερη εκκίνηση και να προπορεύεται στα πρώτα μέτρα αλλά τον 94χρονο να μην πετάει λευκή πετσέτα και με υπερπροσπάθεια να τον προσπερνάει λίγο πριν την τελική γραμμή και να κόβει πρώτος το νήμα.

Σημειώνεται πως οι δύο αθλητές διαγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες και θριάμβευσαν αμφότεροι: ο Πάουελς εκπροσωπεί τους αθλητές άνω των 90 ετών και ο Κόπινεν εκείνους που ξεπερνούν τα 95 χρόνια ζωής.

Η κούρσα της ζωής:


Δείτε το βίντεο εδώ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *