19/04/2024

Επεισόδια στο Σύνταγμα – βόμβες μολότωφ και φωτοβολίδες στην Αθήνα

0

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει έξω από το Κοινοβούλιο, την ώρα που ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση για τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων του νομοσχεδίου με τη νομοθεσία του κατεπείγοντος.

Νωρίτερα, ομάδες αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας που ψηφίζεται απόψε το βράδυ στη Βουλή.

Ωστόσο, πριν από λίγα λεπτά, βγήκαν από το πλήθος των συγκεντρωμένων και άρχισαν να εκτοξεύουν βροχή από βόμβες μολότωφ και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών της ΥΜΕΤ που περιφρουρούν τη συγκέντρωση.

Οι άντρες της ΥΜΕΤ απάντησαν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και κατάφεραν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους στην Όθωνος και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σημείο δρα ισχυρή αστυνομική δύναμη, με περίπου 40 διμοιρίες να προσπαθούν να διαφυλάξουν την τάξη, ενώ νωρίτερα προσήχθησαν 4 άτομα, τα οποία προσέγγισαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να αναρτήσουν πανό.

Από την μανία των αντιεξουσιαστών δεν ξέφυγε ούτε το τηλεοπτικό βαν, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες.

Πηγή:  skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *