Επίδομα βενζίνης 2022: Αυτά είναι τα ποσά επιδότησης για καύσιμα

0

Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά της ακρίβειας παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη σε διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα μέτρα που εξειδικεύονται αυτή την ώρα είναι «μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο».

«Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μέτρα
«Η νέα διεθνής κρίση, διογκώνει τις τιμές της ενέργειας και στα βασικά είδη, ενισχύει τον πληθωρισμό, διαταράσσει την εφοδιαστική αλυσίδα, κλυδωνίζει την εμπιστοσύνη, ενισχύει τη μεταβλητότητα και φρενάρει την αναπτυξιακή δυναμική», ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας και συνέχισε:

Αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος, συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και έρχεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος για μικρές επιχειρήσεις
Χορηγείται έκτακτη ενίσχυση σε ευάλωτά νοικοκυριά.
Χορηγείται 1,5 δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο. Ενίσχυση 200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Ενίσχυση 200.000 σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικους
Ενίσχυση 200 ευρώ σε ΑμΕΑ
Επιδότηση καυσίμων
Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας

«Δεν βοηθάμε οριζόντια όλες τις κοινωνικές ομάδες, αλλά τη μεσαία τάξη και φτωχότερα στρώματα».

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα 30.000 ευρώ το χρόνο. Η Επιδότηση θα φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο, και 27 το λίτρο για τους νησιώτες.
Επιδοτείται από τον προϋπολογισμό το πετρέλαιο Diesel, 15 λεπτά το λίτρο.
Ενίσχυση 200 ευρώ τον Απρίλιο στα ταξί
Αναλυτικά όπως τόνισε τα μέτρα ενισχύουν μεσαία τάξη κ χαμηλά στρώματα

Η επιδότηση καυσίμων αφορά φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα ως 30.000 ευρώ και η διάρκεια είναι για 3 μήνες.

Αφορά συνολικά 3 εκ, φυσικά πρόσωπα που έχουν 1 αυτοκίνητο κ δηλώνουν το άνω οικογενειακό εισόδημα

Αφορά 60 λίτρα μηνιαίως με 22 λεπτά το λίτρο

Μέση κατανάλωση εκτιμάται στα 54 λίτρα το μήνα συνεπώς η επιδότηση είναι σημαντική και πιο γενναία.

Επιδοτείται η τιμή πώλησης πετρελαίου για Απρίλιο, το όφελος θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο, μεγαλύτε μείωση δηλαδή από ότι αν μειωνόταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, η μείωση είναι σημαντική για την εφοδιαστική αλυσίδα, με κόστος 23 εκ ευρώ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *