24/04/2024

Εορτάζεται ο Δεκαπενταύγουστος σε όλη την Ελλάδα

0

Εορτάζεται ο Δεκαπενταύγουστος σε όλη την Ελλάδα. Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζει σήμερα, 15 Αυγούστου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας γιορτάζει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές τη Χριστιανοσύνης η πολιτική ηγεσία της χώρας. Ωστόσο, δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς μικροεπεισόδιο πραγματοποιήθηκε την ώρα της παραμονής του κ. Παπούλια στην Άρτα με ηλικιωμένο άντρα.Την Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζει σήμερα, 15 Αυγούστου, η εκκλησία με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε όλη τη χώρα. Σε πολλά μέρη ονομάζεται, μάλιστα, και «Πάσχα του καλοκαιριού». Πλήθος κόσμου επισκέφτεται την Παναγία της Τήνου, την Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου, την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολιτικοί αρχηγοί γιορτάζουν και εκείνοι με τη σειρά τους τη μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επέλεξε να εκκλησιαστεί φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στην Άρτα και πιο συγκεκριμένα στο Θεοτοκιό, όπου και η ομώνυμη εκκλησία της Μεγαλόχαρης. Την ώρα της παραμονής του στην εκκλησία συνέβη ένα μικροεπεισόδιο, καθώς παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο, ενώ η αστυνομία απομάκρυνε έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τις ημέρες αυτές συναντήθηκε με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ εγκαινίασε δύο εκθέσεις στο κάστρο της Πύρλου και στην οικία του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε χωριό του Ρεθύμνου με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία.

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα, ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα παραμένει στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι ο επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου που θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία της Τήνου. Επίσης, στον εορτασμό βρίσκεται και ο υφυπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη χώρα, την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο υπουργός Εργασίας και οι υφυπουργοί Παιδείας.

Ειδικότερα, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου παρίσταται ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ι. Βρούτσης, στην Τήνο ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Ι. Ιωαννίδης.

Πηγή:kathimerini.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *