24/04/2024

Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες – συνελήφθησαν 17 άτομα

1

Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες – συνελήφθησαν 17 άτομα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Κόρινθο, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που σύμφωνα με την αστυνομία, ενέχεται σε μεγάλο αριθμό εκβιάσεων σε βάρος καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».

Συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επιπλέον 24 άτομα, τα οποία αναζητούνται. Όπως έγινε γνωστό από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας, «η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία και το νησί της Πάτμου. Μέχρι στιγμής, έχουν διαπιστωθεί και διερευνηθεί 22 περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων, από τους οποίους εισέπρατταν μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 200 έως 1.500 ευρώ το κατάστημα».

Τα μέλη της σπείρας συνήθως επέλεγαν καφετέριες, μπαρ και συναφή καταστήματα. Ακολουθούσε επαφή με τους καταστηματάρχες και προειδοποίηση για πληρωμή ή συνέχιση καταβολής χρημάτων. Προκειμένου μάλιστα να «πείσουν» για τις προθέσεις τους, εμφανίζονταν ως ομάδα στον χώρο, ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία, προκαλώντας πολλές φορές επικίνδυνες και σοβαρές σωματικές βλάβες στους ιδιοκτήτες ή φθορές στα καταστήματα, με σκοπό πάντα την εκβιαστική είσπραξη ή αφαίρεση χρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιοχές της επικράτειας

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες – συνελήφθησαν 17 άτομα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *