20/05/2024

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την ορκωμοσία της Βουλής

0

Τα δώρα που περίμεναν τους 300 βουλευτές πριν από την ορκωμοσία τους.

Το αδιαχώρητο γινόταν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (3/7) στη Βουλή, λόγω της ορκωμοσίας των 300 νέων βουλευτών.

Βουλευτές, σύζυγοι, συγγενείς, παιδιά, είχαν κατακλύσει ασφυκτικά όλους τους χώρους μέσα και έξω στο Κοινοβούλιο. Ακόμα και στο πενταόροφο υπόγειο γκαράζ της Βουλής, πολλά αυτοκίνητα βρίσκονταν διπλοπαρκαρισμένα σε μεγάλες ουρές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και στα θεωρεία, οι θέσεις τόσο των κοινοβουλευτικών συντακτών όσο και των φωτορεπόρτερ είχαν καταληφθεί από συγγενείς βουλευτών, οι οποίοι αποχώρησαν μόλις τους ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους και αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία όρθιοι.

Μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, σε όλα τα έδρανα υπήρχαν λευκές χάρτινες τσάντες για κάθε βουλευτή.

Τα βιβλία ήταν «Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος», «Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων», «Λορέντζος Μαβίλης: Πολιτικός ποιητής, εθνικός ήρωας» κι ένα εγχειρίδιο «Βουλευτές και Επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών».

Όλα από τις εκδόσεις του Ιδρύματος για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό της Βουλής των Ελλήνων.

Η χωροταξία της νέας Βουλής

Όπως διαμορφώθηκε η διάταξη των κομμάτων, καθώς η Βουλή από εξακομματική έγινε οκτακομματική, οι βουλευτές πήραν θέσεις στα έδρανα ως εξής:

Στα πίσω ορεινά έδρανα, -από τα αριστερά προς τα δεξιά- οι βουλευτές των κομμάτων κάθισαν ως εξής: «Ελληνική Λύση» πίσω από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «Νίκη» και «Σπαρτιάτες» πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας πίσω από τα έδρανα του ΚΚΕ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *