18/04/2024

Ελλάς το μεγαλείο σου! Δικαστήριο καταδίκασε ΜΑΚΑΡΙΤΗ !

0

Ελλάς το μεγαλείο σου! Δικαστήριο καταδίκασε ΜΑΚΑΡΙΤΗ !

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

καταδικάστηκε νεκρός Θεσσαλονίκη ρεύμαΔικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε για ρευματοκλοπή έναν άνδρα, ο οποίος όμως είναι… νεκρός! Ο συνήγορός του ενημέρωσε σχετικά το δικαστήριο, ωστόσο η δίκη προχώρησε. 

Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν άνεργος και πατέρας τριών παιδιών, που τρέφονταν από τα συσσίτια, κατηγορήθηκε πριν από έναν χρόνο ότι έκλεψε ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, όταν ο 45χρονος τότε είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ρευματοκλοπής. Στο πλευρό του στάθηκαν κάτοικοι και φορείς από τους Νέους Επιβάτες, όπως και ο δήμος Θερμαϊκού, γνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που είχε λόγω της οικονομικής κρίσης και πως ο ίδιος αναζητούσε δουλειά, βρίσκοντας περιστασιακά μεροκάματα. Τελικά ύστερα από δύο αναβολές η υπόθεση του 46χρονου είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί την Τρίτη από το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», παρότι στο πινάκιο ήταν η προτελευταία, ο συνήγορός του Χρήστος Μπακέλλας, που τον είχε εκπροσωπήσει και τις άλλες δύο φορές, όταν η εκδίκαση αναβλήθηκε, ενημέρωσε από το πρωί το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει και επιχειρεί να βρει, για να προσκομίσει στις δικαστικές αρχές, το πιστοποιητικό θανάτου. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου στην επόμενη δικάσιμο, που θα οριζόταν, να προσκομιστεί το πιστοποιητικό και να κλείσει η δικογραφία.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και, όταν η υπόθεση έφτασε στη σειρά της, καταδίκασε ερήμην το νεκρό κατηγορούμενο, επιβάλλοντας μάλιστα σε βάρος του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή! Στο δικαστήριο επίσης δεν εμφανίστηκε κανένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης του άτυχου 46χρονου, παρότι είχαν δηλωθεί στην πρώτη δίκη, προφανώς γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος είχε πεθάνει. Μάλιστα μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης ήταν ο τότε αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακμάκας, ενώ ο δήμος την περίοδο εκείνη είχε ανακοινώσει ότι κάλυπτε τα έξοδα υπεράσπισης του τρίτεκνου ανέργου στο δικαστήριο.

«Πέθανε πριν από δύο εβδομάδες ξαφνικά», επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα παράγοντες του δήμου Θερμαϊκού, που γνώριζαν την κατάσταση της οικογένειας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *