06/05/2024

Ελεύθερος Σκοπευτής: Δημοτικό Συμβούλιο 28 2 2012 με κόντρα Πρωτοπαπά – Προέδρου, κλήρωση και τοποθετήσεις για μείωση ανταποδοτικών τελών

0

Ελεύθερος Σκοπευτής: Δημοτικό Συμβούλιο 28 2 2012 με κόντρα Πρωτοπαπά – Προέδρου, κλήρωση και τοποθετήσεις για μείωση ανταποδοτικών τελών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σήμερα απουσία Δημάρχου (μην του γίνει συνήθεια…), τέως Δημάρχου και πρώην Δημάρχου πραγματοποιήθηκε η συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχε και κληρωτίδα είχε και εντάσεις, είχε την πατροπαράδοτη κοντρίτσα μεταξύ κας Πρωτοπαππά και κου Προέδρου.  Είχε και τις ευχές του τελευταίου για καλή Σαρακοστή.
Είχε και έντονη κινητικότητα απ’ την πλευρά του κου Γ. Δέδε στο θέμα των αδειών μικροπωλητών κτλ. Μίλησε και ο κος Κακούρος! Αλλά η ουσία δεν ήταν εκεί.
Αφού ο γενειοφόρος  κος Αντ’ αυτού είπε “…να μην ευλογάμε τα γένια μας…” αναφερόμενος στον ισολογισμό, η κα Πρωτοπαπά ανέλαβε δράση και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να παράγει έργο και όχι να κρατάει τα χρήματα στο συρτάρι.
Επιτυχημένη η αναφορά της στο συρτάρι αν και μας δημιούργησε συνειρμούς με τα λεγόμενα του νυν Δημάρχου για συρτάρι που το άνοιγαν οι προηγούμενοι για να μοιράζουν αφειδώς χρήματα. Συνειρμούς δημιούργησε αργότερα και στον κο Αντ’ Αυτού ο απολογιστικός οίστρος της κας Πρωτοπαπά και τον οδήγησε στη φράση του κου Γκιώνη “…μας έκρινε ο λαός με την ψήφο…“.
Για να μη φύγουμε απ’ το θέμα σας λέμε επίσης ότι η κα Πρωτοπαπά αναφέρθηκε σε πλασματικό προϋπολογισμό και ο κος Κακαβάς έσπευσε να επισημάνει ότι ο προϋπολογισμός στον οποίο αναφέρθηκε ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή η οποία είναι διαπαραταξιακή.  Του αντέτεινε ότι ο κος Γκιώνης αφού το ψήφισε το ερεύνησε βαθύτερα και εντέλει δε συμφωνεί, στο οποίο ο κος Πρόεδρος απάντησε “… α εκ των υστέρων το διαπίστωσε…”.
Κε Λόη μάλλον η ονομασία του Οργανισμού του οποίου προεδρεύετε με το όνομα “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” προκαλεί προβλήματα στην αναφορά σε αυτόν.
Αφού στην προχθεσινή συναυλία μπερδεύτηκε ο καλλιτέχνης Κ. Μακεδόνας και τον είπε “Πυθαγόρα” τώρα έρχεται η κα Πρωτοπαπά και τον λέει “Θησέα”  και δικαιολογείται με παρόμοιο τρόπο λέγοντας ότι ήσαν αρχαίοι και οι δύο.

Ανάμεσα στην κουλτούρα του κου Γλυκοφρύδη και την γνωστή “ευγένεια” ενός δημότη  που ακόμα δεν κατάλαβε ότι έπαψε να έχει θεσμικό ρόλο και χρησιμοποιούσε συχνότατα (το παρατήρησε και ο κος Μουζάκης) τη λέξη “προστάτης” , συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Αν δεν ξέρετε τι σημαίνει η  λέξη “προστάτης” μπορείτε να δείτε πως συμπεριφέρεται όποιος τη χρησιμοποιεί είναι σαν ζωντανό παράδειγμα. Τελικά ο ομιλών την ανακάλεσε. Όνομα δε λέμε είναι ένας και μοναδικός, άλλος δεν υπάρχει.
Υπήρξε συναγωνισμός στο θέμα του “Ποιος αγαπάει πιο πολύ το πορτοφόλι του Δημότη που με ιδρώτα και αίμα πληρώνει τα ανταποδοτικά τέλη” . Στο διαγωνισμό συμμετείχαν (κατά σειρά εμφανίσεως) ο κος Πέρας, ο κος Κακαβάς, ο κος Δ. Δέδες και ο κος Λόης επισφραγίζοντας τη συζήτηση με το συμπέρασμά του περί πλειοδοσίας. Τελικά σύμφωνα με τον κο Πρόεδρο τα τέλη δεν μειώνονται καροτσάκια και κάδοι πως θα αγοραστούν αγαπητοί Δημότες; Μα απ’ τα λεφτά που με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα πληρώνουν οι Δημότες.
Και μετά τον διαγωνισμό η κλήρωση:! χωρίς κληρωτίδα και με νικητή στα χέρια της θεάς τύχης και του κου Σπύρου Ράτη.
Το νερό τι το πουλάμε; Να το χαρίσουμε καλύτερα, εκεί να δείτε διαφήμιση που θα γίνει! Εξάλλου οι Δημότες πλέον δεν το πίνουν όχι λόγω ουσιών που αποφεύγουμε να αναφέρουμε, αλλά τουλάχιστον λόγω αλάτων που είναι ορατά σε οποιαδήποτε επιφάνεια κατακάθεται ή στεγνώνει το φημισμένο νερό μας. Δε λέμε ότι όλες οι πηγές είναι ίδιες, Λέμε όμως ότι σαν να άλλαξε η ποιότητα του νερού που τρέχει από τη δική μας βρύση. Κρίμα.

Κουνούπια STOP. Θα βάλει πινακίδα ο “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” ε κε Πρόεδρε – Λόη; Εξάλλου ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ειδικεύεται τώρα τελευταία σε πινακίδες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *