19/04/2024

Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Κωνσταντινούπολη – Πληροφορίες για νεκρούς

0

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν πριν λίγο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρει πως υπάρχουν 10 νεκροί, ενώ το υπ. Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νεκροί είναι και οι δύο δράστες, οι οποίοι πιθανότατα ήταν βομβιστές αυτοκτονίας που εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Οπως μεταδίδει ρεπόρτερ της Haberturk περίπου 40 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Turk, πραγματοποιήθηκαν δύο εκρήξεις στον τερματικό σταθμό αφίξεων, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Πληροφορίες της Habertürk αναφέρουν πως στην είσοδο του τερματικού σταθμού 2 εξερράγη χειροβομβίδα. Παράλληλα, το Reuters τονίζει πως οι δύο δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν τον πρώτο έλεγχο.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η αστυνομία αντελήφθη ότι υπήρχαν ύποπτα άτομα στο χώρο του αεροδρομίου και επιχείρησαν να τους αφοπλίσουν. Τα άτομα αυτά – αναφορές κάνουν λόγο για δύο τουλάχιστον βομβιστές αυτοκτονίας – πιθανότατα αντέδρασαν και ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για πάνω από 15 νεκρούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το δίκτυο, πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Προς το παρόν, οι πληροφορίες για το έαν προηγήθηκαν οι εκρήξεις των πυροβολισμών είναι συγκεχυμένες.

 

 

 

 

Οπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο, δύο εκρήξεις ακούστηκαν από τον τερματικό σταθμό αφίξεων. Οπως τόνισε, υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ετεροι αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι τουλάχιστον η μία από τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το αεροδρόμιο ενδέχεται να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους. Στο Ατατούρκ δεν γίνονται προσαπογειώσεις αεροσκαφών αυτή την ώρα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, με ταξί, όπως αναφέρει το Sputnik να έχουν ξεκινήσει τη διακομιδή τραυματιών στα νοσοκομεία.

 

Πηγή: iefimerida.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *