25/04/2024

Εγκρίθηκε η πολιτική πρόταση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε τι ΔΕΝ εγκρίθηκε

0

Εγκρίθηκε η πολιτική πρόταση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

syriza-tsipras-01-e1418758904176

 

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική απόφαση, ενώ απορρίφθηκε με ψήφους 95 έναντι 75 και ένα λευκό η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σημεία της πολιτικής απόφασης:

– Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνεται ότι τέσσερις μήνες τώρα «αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα. 

– Το ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση. Παράλληλα σημειώνεται ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.

-Αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.

-Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με την φωτιά.

-Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων και των δανείων.

Το κείμενο της Αριστερής πλατφόρμας που απορρίφθηκε περιελάμβανε μεταξύ άλλων τα εξής σημεία:

-Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια «εκβιαστική» τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του και δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ.

-Η κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό , πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της.

Πηγή: athensvoice.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *