Εγκαινίασε την πρώτη «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στο 747 ΕΤΜΧ της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι ο Πάνος Καμμένος [Video]

0

Εγκαινίασε την πρώτη «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στο 747 ΕΤΜΧ της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι ο Πάνος Καμμένος [Video]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Καμμένος,Λουτράκι,ΜΟΜΑΤην πρώτη «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» επανασύστησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο 747 ΕΤΜΧ  της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

Οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεων που ανασυγκρότησε ο Πάνος Καμμένος είναι οι ομάδες που συγκροτήθηκαν μετά τις τεράστιες καταστροφές στις κρατικές υποδομές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, στις έδρες των σπουδαιότερων νομών και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα και Ιωάννινα, για να συμβάλουν στην αποκατάστασή τους.

Οι ΜΟΜΑ ήταν κατασκευαστικές μονάδες και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή στο νομό της έδρας των ή σε γειτονικούς νομούς. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από αξιωματικούς και οπλίτες του  Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους αλλά και με μικρό ποσοστό αξιωματικών από τα λοιπά  όπλα του Στρατού ή και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ναυτικό, Αεροπορία), καθώς επίσης και με πολιτικό μόνιμο ή με συμβάσεις τεχνικό προσωπικό (γραφείς, μηχανικοί, οδηγοί τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κ.λ.π).

Ο κ. Καμμένος, τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί. Επίσης, υπογράμμισε, ότι οι επόμενες ΕΣΟ των στρατιωτών που θα κληθούν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία θα υπηρετούν ένα διάστημα και στον Έβρο. Τέλος, αποκάλυψε ότι κατόπιν αιτήματός του στο οποίο η ρωσική πλευρά απάντησε καταφατικά και με προσωπική απόφαση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, η Ρωσία θα προσφέρει στις τέσσερις νέες ΜΟΜΑ εκατοντάδες μηχανήματα (εκσκαφείς, γεωπροωθητές, φορτηγά και γενικώς οχήματα οδοποιίας παντός τύπου) εντελώς δωρεάν για τον εξοπλισμό των τεσσάρων νέων κλιμακίων Δημόσιων Έργων του Στρατού. Τα κλιμάκια αυτά θα βρίσκονται στο Λουτράκι, τη Λάρισα, τη Θράκη και τη Μακεδονία.

 

Πηγή: korinthostv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *