19/04/2024

Δ.Τ Β:Νανόπουλος :Η δημοτική μας αρχή με σωστές κινήσεις επεκτείνει τον παραλιακό πεζόδρομο στα Καλάμια!

0

Σημαντικό έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου

Β.Νανόπουλος: Η δημοτική μας αρχή με σωστές κινήσεις επεκτείνει τον παραλιακό πεζόδρομο στα Καλάμια!

Ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9:00 σήμερα το πρωί η κατεδάφιση κτισμάτων που βρίσκονται στο τέρμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (περιοχή Κεραμυδάκι) προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου και της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου. 

«Υλοποιούμε σήμερα ένα αίτημα και μια επιθυμία ετών των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της πόλης» δήλωσε από το σημείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εκφράζοντας την χαρά και ικανοποίηση του. «Η απομάκρυνση  των οικιών που βρίσκονται εδώ θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τον πεζόδρομο που υπάρχει ήδη για 450 ακόμα μέτρα. Σε λίγους μήνες από σήμερα θα δημιουργηθεί νέος πεζόδρομος για κατοίκους και επισκέπτες, ένας πεζόδρομος παραλιακός όπως αρμόζει στην παραλία μας.»

Κάτοικοι της περιοχής έδειξαν στον κ.Δήμαρχο σημεία του υπάρχοντος πεζοδρόμου όπου έχουν καταγραφεί οι ημερομηνίες των τελευταίων έργων. Στο συγκεκριμένο κομμάτι η τελευταία παρέμβαση ήταν το 1988, 34 χρόνια πριν!

 

«Η ενοποίηση του παραλιακού μας μετώπου εντάσσεται στην βούληση και τον σχεδιασμό της δημοτικής μας αρχής η πόλη να στρέψει το βλέμμα της στην θάλασσα. Το έργο που ξεκινά σήμερα έχει έτοιμη μελέτη, είναι ενταγμένο στον προυπολογισμό του δήμου και θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες από σήμερα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι ακόμα μια δέσμευση μας υλοποιείται σε όφελος των πολιτών και του δήμου» κατέληξε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στην δήλωση του.

Οι διαδικασίες που οδήγησαν στην σημερινή εξέλιξη ήταν πολύπλοκες και χρονοβόρες ωστόσο τόσο η Διεύθυνση Πολεοδομίας και η αντιδήμαρχος κ.Κωνσταντίνα Κόλλια όσο και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος , ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κώστας Παπασταμόπουλος και ο μελετητής Χρήστος Καπετανάκης κατόρθωσαν να τις δρομολογήσουν και να τις ολοκληρώσουν, προσφέροντας στην πόλη και το δήμο ένα πραγματικό έργο πνοής!

Σχετικό video: https://studio.youtube.com/video/7QcUabhhy7Q/edit

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *