Δημοπρατείται ο σιδηρόδρομος μέχρι το Διακοπτό. Άντε και στα δικά μας, για τον Προαστιακό στο Λουτράκι…

0

Δημοπρατείται ο σιδηρόδρομος μέχρι το Διακοπτό. Άντε και στα δικά μας, για τον Προαστιακό στο Λουτράκι…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί η δημοπράτηση για το έργο του σιδηροδρόμου μέχρι το Διακοπτό, με προοπτική να φτάσει ως την Πάτρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύγχρονος σιδηρόδρομος από Κιάτο για Διακοπτό θα αποτελέσει ένα από τα επόμενα έργα που θα ξεκινήσουν το 2014. Η δημοπράτηση και η υπογραφή της σύμβασης του έργου θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.
Το έργο είχε διακοπεί αρκετές φορές, τώρα όμως η εταιρεία που θα το αναλάβει θα το φέρει εις πέρας, ενώ ταυτόχρονα θα είναι υπεύθυνη για να διορθώσει ή και να τακτοποιήσει τυχόν παραλείψεις στις εργασίες, που για οικονομικούς και εργολαβικούς λόγους δεν ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο προϋπολογισμός του έργου θα κυμανθεί στα 200 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τη Ροδοδάφνη, το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί το 2016. Η εταιρεία θα κατασκευάσει διπλή σιδηροδρομική γραμμή, η οποία αργότερα θα είναι σε θέση να τροχιοδρομήσει ηλεκτρικά τρένα, που θα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες (έως τα 200 χλμ/ώρα). Εξάλλου και οι ενδιάμεσοι σταθμοί θα αναμορφωθούν για να εξυπηρετούν με σύγχρονο τρόπο το επιβατικό κοινό.
Αξίζει να τονίσουμε ότι το έργο φέρνει πιο κοντά την Πάτρα, ως τελικό προορισμό.  Άλλωστε η σύμβαση για να φτάσει στην Πάτρα ο σιδηρόδρομος θα είναι η επόμενη φάση. Το έργο Ψαθόπυργος-Πάτρα θα υλοποιηθεί με το ΕΣΠΑ 2014-2020. Αρκεί βέβαια να λυθεί το θέμα με τα τελικά πέντε χιλιόμετρα μέσα στην Πάτρα που δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπογειοποιηθούν, όπως ζητούν οι τοπικοί φορείς ή θα βρεθεί κάποια άλλη λύση, λιγότερο δαπανηρή.
Μέχρι το 2020, υπολογίζεται ότι θα έχουν ενταχθεί και τα ηλεκτρικά τρένα που θα διανύουν την απόσταση Αθήνα – Πάτρα σε μία ώρα και τριάντα λεπτά.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *