20/04/2024

Δημήτρης Καραπατάς: Όλη η αλήθεια για τον Προαστιακό του Λουτρακίου και οι Ταυτόσημες Απόψεις των Επιστημόνων

1

Δημήτρης Καραπατάς: Όλη η αλήθεια για τον Προαστιακό του Λουτρακίου και οι Ταυτόσημες Απόψεις των Επιστημόνων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Προαστιακος Αθηνα ΛοτρακιΟ Προαστιακός στο σταθμό του Αεροδρομίου, με το δρομολόγιο που θα γράφει «Λουτράκι»!

Του Δημήτρη Καραπατά*

Στα χέρια της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο φάκελος με την τεχνική έκθεση που συνέταξε το μελετητικό γραφείο της ON TRUCK (rail systemes experts) για λογαριασμό του δήμου Λουτρακίου.
Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα σημαντικά στοιχεία που διέθετε η Πρωτοβουλία Πολιτών, αλλά και με την προσθήκη αυτού του φακέλου, προκύπτει η ταύτιση των απόψεων σε επίπεδο συγκοινωνιολόγων, γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η σύνδεση του Λουτρακίου με την πρωτεύουσα της χώρας, το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και τα δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, τον Πειραιά και την Πάτρα, μέσω του δικτύου του πλέον σύγχρονου συγκοινωνιακού μέσου παγκοσμίως, του ηλεκτροκίνητου προαστιακού σιδηροδρόμου. Μια σύνδεση που de facto, είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, τους κατοίκους της και πάνω απ’ όλα θα αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στον τόπο μας.
Με τη σημερινή επικρατούσα αναχρονιστική κατάσταση, αναδεικνύεται το τεράστιο συγκοινωνιακό έλλειμμα της περιοχής μας, παρά το γεγονός πως η υλοποίηση του εν λόγω έργου, θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί με κοινοτικά κονδύλια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους 2004, λαμβανομένου υπόψη ότι η σιδηροδρομική χάραξη υφίσταται και απαιτείται απλά η αναβάθμιση της υποδομής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή: Proastiakos Loutraki Karapatas

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Δημήτρης Καραπατάς: Όλη η αλήθεια για τον Προαστιακό του Λουτρακίου και οι Ταυτόσημες Απόψεις των Επιστημόνων

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΡΑΠΑΤΑ ! Μόλις τελειώσεις με τον προαστιακό να φτιάξουμε αεροδρόμιο στο Λουτράκι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *