18/04/2024

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη. Τι αλλάζει στην Τουριστική προβολή της Πελοποννήσου και τι γίνεται με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

0

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη. Τι αλλάζει στην Τουριστική προβολή και τι γίνεται με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη. Τι αλλάζει στην Τουριστική προβολή και τι γίνεται με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βρέθηκε σήμερα το πρωί στο studio του Σκάι, καλεσμένος της εκπομπής “Πρώτη Γραμμή”.
Αφορμή στάθηκε η επικείμενη εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων για την «Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου», με ομιλητή τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε για την Ανάπτυξη του Τουρισμού της Πελοποννήσου κάνοντας λόγο για ένα ενιαίο brand που θα έχει διαρκή παρουσία σε όλα τα μεγάλα τουριστικά γεγονότα με αυτόνομη παρουσία της Πελοποννήσου, αλλά και για αξιοποίηση των τεχνολογιών στο επίπεδο επικοινωνίας και πληροφορικής.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι προβάλλεται για πρώτη φορά το “Πελοποννησιακό σύμβολο ποιότητας” που θα πιστοποιεί τα αγροτικά προϊόντα, την εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Η πιστοποίηση θα είναι δωρεάν με στόχο την υπεράσπιση της υπεροχής της ποιότητας. Υπάρχει και προοπτική να γίνονται μικροεξαγωγές προϊόντων που άρεσαν στους επισκέπτες κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, μέσω προγράμματος “Η Ελλάδα σπίτι σας”. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είμαστε στις εξαγωγές κατά 5 μονάδες πάνω σε σχέση με τις εξαγωγές που έχει η Ελλάδα.

Ο κ Τατούλης έθεσε ως στόχο να βγούμε ανταγωνιστικοί στις Διεθνείς αγορές και επισήμανε ότι ήδη η Πελοπόννησος έχει αύξηση τουριστικού προϊόντος. Είπε ότι αναμένεται να αυξηθούν κατά 23 000 οι αφίξεις στο Διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ύστερα από συμφωνίες με εταιρείες low cost.

Αύριο ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στη Νορβηγία προκειμένου να έρθει σε επαφή με tour operator που ασχολούνται με τον τουρισμό γκολφ, μιας και στην Πελοπόννησο υπάρχουν μονάδες για τουρισμό γκολφ και παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Η αύξηση οφείλεται στη συστηματική δουλειά για την προώθηση του προϊόντος.  

Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, τονίζοντας πως η Πελοπόννησος θα το λύσει πρώτη σε επίπεδο περιφερειακό αυτό το σημαντικό πρόβλημα και ότι ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων έχει γίνει πιλότος σε πανελλαδικό επίπεδο. Μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχει ο πρώτος ανάδοχος και μέχρι το 2015 θα έχουμε όλες τις δομές .

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *