26/04/2024

Δεν κλείνει η Μουσική Σχολή. Φωτογραφικές προσλήψεις. Τι έγινε με την κα Κοσκινά και το «ασυμβίβαστο».

10

Δεν κλείνει η Μουσική Σχολή. Φωτογραφικές προσλήψεις και τι έγινε με την κα Κοσκινά και το «ασυμβίβαστο».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Δεν ετίθετο θέμα κλεισίματος της Μουσικής Σχολής, δόθηκε λύση και στο θέμα των εξετάσεων, τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας. Επίσης ο κ Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι δε θα γίνουν απολύσεις καθηγητών αφού φυσικά τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία για τις ανανεώσεις συμβάσεων. Διέψευσε κατηγορηματικά την κατηγορία για φωτογραφικές προσλήψεις καθηγητών.
Παράλληλα εκτοξεύτηκαν κατηγορίες κατά της κας Κοσκινά που διατηρεί Ωδείο στο Λουτράκι και συνάμα μετέχει στο ΔΣ του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, αλλά και στην επιτροπή.
Κυνήγι μαγισσών θύμιζε αυτή η έντονη δυσαρέσκεια και η στοχοποίηση της κας Κοσκινά. Τονίζω ότι δεν έχω κανέναν λόγο να συμπαθώ ιδιαιτέρως την εν λόγω κυρία εκτός από έναν: είναι άδικο να βλέπει κανείς πλήθος κόσμου – κοινό ,γονείς , καθηγητές, αλλά  και την αντιπολίτευση από τους αιρετούς να λιθοβολούν έναν άνθρωπο που είχαν στήσει απέναντι. Εξάλλου το Ωδείο δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα. Η κα Κοσκινά είναι μουσικός, αυτή την ιδιότητα θα έπρεπε να αντιληφθούν όσοι στράφηκαν εναντίον της.
Δεν είναι δουλειά μου να μάθω στους άλλους τρόπους, αλλά αυτό σίγουρα είναι παράδειγμα συμπεριφοράς προς αποφυγή.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dlNYrJof594&feature=g-upl]

Δε θα σταθώ στα επιχειρήματα του κου Δημάρχου που νομιμοποιούν την επιλογή της κας Κοσκινά (ότι την εξέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο). Θα σταθώ όμως σε αυτό που είχε πει ο κ Πετρίτσης προτείνοντάς την: Αν δεν ασχοληθεί άνθρωπος της τέχνης με την τέχνη ποιος θα ασχοληθεί; Και έτσι είναι. Μακάρι ακόμα και σε επίπεδο κεντρικής διακυβέρνησης να λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία και οι ικανότητες των ανθρώπων που εμπλέκονται στα κοινά.
Κλείνοντας ας αναλογιστούμε ότι η πολιτική είναι λειτούργημα, συνεπώς ο κάθε πολιτικός επαγγέλλεται κάτι άλλο για βιοποριστικούς λόγους . Με αυτή τη λογική και ένας γιατρός, ένας λογιστής, ένας δικηγόρος κτλ. δεν θα έπρεπε να  ασχοληθεί με τα κοινά για να μην εμπλακεί σε οικονομικές προστριβές. Για να πούμε και την αλήθεια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

10 thoughts on “Δεν κλείνει η Μουσική Σχολή. Φωτογραφικές προσλήψεις. Τι έγινε με την κα Κοσκινά και το «ασυμβίβαστο».

  1. Συμπεριφορά προς αποφυγή επέδειξε η κυρία Κοσκινά. Η θέση της υπεύθυνης του ωδείου είναι 100% ασυμβίβαστη με το γεγονός ότι διατηρεί ιδιωτική – ανταγωνιστική με το ωδείο – σχολή. Όσο για το λιθοβολισμό, δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Οι γονείς απλώς αγανάκτησαν με την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και διαμαρτυρήθηκαν. Φυσικά και θα έπρεπε να τοποθετηθεί κάποιος με πείρα στο αντικείμενο στη συγκεκριμένη θέση, αλλά κάποιος που δεν έχει ιδιωτική επιχείρηση και που δεν θα εφευρίσκει τρόπους να βάζει τρικλοποδιές στη λειτουργία της σχολής κάθε τόσο. Επίσης, αν και οι γονείς αποδοκιμάσαμε όλοι την τοποθέτησή της, εκείνη δεν έσπευσε όπως θα έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη στιγμή. Γιατί; τόσο πάθος έχει να προσφέρει στον τόπο;
    Αν μάθει κάποια στιγμή τρόπους η κυρία Κοσκινά, να είστε σίγουρος ότι και εμείς οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στη σχολή του Δήμου, θα της φερθούμε και ανάλογα. Μέχρι τότε, θα θεωρείται υστερόβουλη και θα την αντιμετωπίζουμε έτσι.

  2. 21:52 επειδή μιλάας για μεθόδευση και για τρικλοποδιές έχεις να μας πεις κάτι συγεκριμένο για να καταλάβουμε κι εμείς που δεν ήμασταν εκεί, τι έκανε δηλαδή αυτή η κυρία;

  3. Η κυρία Κοσκινά κάνει προσεκτικές και υπολογισμένες κινήσεις. Πρώτα θέλησε να θέσει πλαφόν στον αριθμό των μαθητών της σχολής, κάτι που το αρνήθηκε στη συνεδρίαση, αλλά και που αρκετοί από το κοινό το βεβαίωναν. Επίσης, έθεσε θέμα αξιολόγησης από την ίδια των καθηγητών της σχολής, κάτι που αποτελεί ουσιαστική αρμοδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή της σχολής. Η ίδια στη συνεδρίαση, στην αρχή απέκλεισε κατηγορηματικά τη λύση που πρότεινε ο κύριος Οικονόμου, ενώ στη συνέχεια, μετά την κατακραυγή των γονέων, ανέκρουσε πρύμνα και δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη λύση αυτή.
    Είναι πρόδηλο ότι η κυρία έχει προσωπικά συμφέροντα που προσπαθεί να υπερασπιστεί με διάφορους τρόπους εκμεταλλευόμενη τη θέση της στο συμβούλιο για τη μουσική σχολή. Όπως και να έχει όμως, δεν χρειάζεται να περιμένουμε οτιδήποτε συγκεκριμένο για να απαιτήσουμε την απομάκρυνσή της από τη θέση αυτή. Η επαγγελματική της ιδιότητα είναι ασυμβίβαστη με τη θέση.
    Και όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο: Οι γονείς δεν την θέλουμε στη θέση αυτή και μάλιστα δημιουργείται και σύλλογος γονέων με αφορμή ακριβώς αυτή την κραυγαλέα παραφωνία. Γιατί η ίδια δεν παραιτείται τώρα; Τόσο πάθος πια για προσφορά;

  4. Τι ακριβώς σημαίνουν τα εισαγωγικά στη λέξη ‘ασυμβίβαστο’ του τίτλου;

  5. Εσένα σε κόβω για καθηγητή, με τέτοιο λεξιλόγιο δεν μου μοιάζεις απλά με γονιό, σόρυ για τον ενικό αλλά άνθρωπος της πιάτσας είμαι και δεν το τρώω ότι τώρα εσύ αγχόθηκες σαν γονιός μήπως κι εσύ έχεις κανα συμφέρον και μασ το κρύβεις

  6. Σημαίνει ότι επειδή αυτό χθες θύμιζε έντονα λαϊκό δικαστήριο, εμείς θεωρούμε τον καθένα αθώο μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

  7. Εμείς καταγγείλαμε την κυρία Κοσκινά για το γεγονός του ασυμβίβαστου χωρίς εισαγωγικά της ιδιότητάς της με τη θέση της. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να αποδειχθεί.

  8. Μερικοί γονείς τυχαίνει και μιλάμε ελληνικά. Δεν είμαι καθηγητής και δεν έχω (και δεν θέλω να έχω) καμιά σχέση με τη σχολή, εκτός από τη σχέση του γονέα μαθήτριας.

  9. Νίκο, κάνε μας μάθημα τώρα ότι για να αποδεικνύουμε ότι είμαστε γονείς, δεν θα πρέπει να μιλάμε καλά Ελληνικά. Μήπως να πάμε και όλοι αυτοί οι οποίοι είναι υπερήφανοι για την ιστορία τους, την καταγωγή τους και την γλώσσα τους, να ζητήσουμε κάπου συγγνώμη; Μήπως ενοχλούμε τους αμαθείς ή τους αλλοδαπούς και αίφνης κόπτεσαι για το καλό τους;

    Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε κάθε τι που αφορά το τόπο μας και τα δημοτικά θέματα, θα πρέπει όλα να ανάγονται σε θέση πολιτικής και αντιπολίτευσης. Είναι υποκριτικό και λαϊκίστικο.
    Το θέμα με την εν λόγω κυρία είναι απλό. Συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ της δημοτικής μουσικής σχολής, όντας ιδιοκτήτρια ιδιωτικού ωδείου. Και όλα αυτά χωρίς να είναι αιρετή εκπρόσωπος, κάτι που ενδεχομένως να αιτιολογούσε την επιλογή (όπως π.χ του Λ. Λούκα στη Μέριμνα).
    Χάθηκαν οι έχοντες μουσική γνώση και παιδεία ή οι καλλιεργημένοι άνθρωποι στο Λουτράκι; Ή μήπως θέλετε να μου πείτε ότι τα πάντα στον Προμηθέα γίνονται με κριτήριο την γνώση και την προέλευση των μελών του ΔΣ; Αν ήταν έτσι, τότε γιατί ο Δήμαρχος επέλεξε ως μέλη του ΔΣ άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με την καλλιτεχνία, την αισθητική, την οργάνωση καλλιτεχνικών ή αθλητικών διοργανώσεων και τον αθλητισμό; Ένα μάτσο άσχετους έχει επιλέξει, και μεταξύ αυτών την ιδιοκτήτρια ενός ωδείου που θέλει να προϊσταται στη μουσική σχολή. Βάλε και κάποιον ιδιοκτήτη ιδιωτικών γυμναστηρίων και γηπέδων για τον αθλητισμό που θα ξέρει, και την έδεσες τη σάλτσα.

    Τώρα, αν εσένα και όλων των άλλων αυτό σου φαίνεται κανονικό και άμεμπτο, με γειά σου και χαρά σου, εμάς όμως δεν θα μας βγάλεις τρελούς. Φαίνεται όμως, ως να γνωρίζεις καλά την γραφή αυτών που εκπροσωπούν συμφέροντα, εξ ου και η τοποθέτηση σου.

  10. Και μία διευκρίνιση: Οι γονείς δεν αμφισβητήσαμε την καλλιτεχνική υπόσταση της κυρίας Κοσκινά, ενώ πιστεύουμε ότι πράγματι πρέπει στο συμβούλιο για τη Μουσική Σχολή να υπάρχει ένας τουλάχιστον μουσικός. Όχι όμως ιδιοκτήτης ωδείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *