03/05/2024

Δείτε τις απόψεις των 3 blogs: tvtv, Loutraki One, Geraniablog που προβληματίζονται για τη μη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας.

10

Δείτε τις απόψεις των 3 blogs: tvtv, Loutraki One, Geraniablog που προβληματίζονται για τη μη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Είναι ευχάριστο που και άλλοι συνάδελφοι bloggers: Loutraki One, Geraniablog επηρεάστηκαν από το θέμα της μη διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας μάλιστα κάποιοι αναπαρήγαγαν επακριβώς τα όσα διατυπώσαμε στο tvtv .
Σημασία έχει ότι ο κοινός νους ταυτίζεται με τον δημιουργικό προβληματισμό.

Βέβαια εξ όσων γνωρίζουμε ο Ισθμός εντάσσεται στην Τοπική Κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας οπότε όποιος έχει θέση στα έδρανα και έχει τέτοιους προβληματισμούς θα μπορούσε να είχε κάνει τις ανάλογες κινήσεις ώστε να γίνει η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο μας, αντί απλώς να διαπιστώνει το πρόβλημα όπως όλοι εμείς οι απλοί  bloggers που εκφραζόμαστε στα μέσα.


Δείτε τις απόψεις των 3 blogs: tvtv,  Loutraki One, Geraniablog

Ακολουθεί το άρθρο του tvtv :

Δε θα περάσει από το Λουτράκι η Ολυμπιακή Φλόγα. Γιατί; Δεν μπορούσε να γίνει μια στάση στη Διώρυγα του Ισθμού που ανήκει στο Δήμο μας?

Posted on 10/05/2012 by tvtv | Επεξεργασία

Σιγά τη φλόγα που θα κάτσουμε να σκάσουμε αν θα περάσει. Δεν είναι και οι Παρολυμπιακοί αγώνες που τόσο θέμα είχε γίνει όταν πέρασε η φλόγα από το Λουτράκι.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες ωχριούν μπροστά τους. Αν και πολύς λόγος γίνεται για την ιστορικότητα του Δήμου, φαίνεται ότι στην πράξη αυτό δεν αποδεικνύεται. 

Εντάξει ας πάρουμε το κουρασμένο μας σώμα να πάμε ως τη γειτονική Κόρινθο που με μεγαλοπρέπεια συμμετέχει σε αυτό το ιστορικό γεγονός.
Και δε θα ήθελα να ακούω δικαιολογίες όπως  ότι η Κόρινθος είναι στο δρόμο της φλόγας ενώ το Λουτράκι απέχει.

Δεν θα μπορούσε να γίνει μια στάση στη Διώρυγα του Ισθμού που ανήκει στο Δήμο μας;

Μην είμαστε και αχάριστοι

Εμείς πήραμε τους Ιταλούς μελετητές φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Αρχιτεκτονικής και Αστικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Pescara (Ιταλία).
Μην είμαστε και πλεονέκτες!

(Προηγήθηκαν άρθρα που περιγράφουν από που θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα και άρθρο για τις σχετικές εκδηλώσεις της Κορίνθου).

Ακολουθεί το άρθρο του loutraki1.blogspot.com:

ΝΤΡΟΠΗ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Λουτρακίου, πλήρης απραξία και αδιαφορία για την Ολυμπιακή Φλόγα.

Από τον Πύργο στην Αμαλιάδα, στην Ίλιδα, στον Κόροιβο, στη Γαστούνη, στα Λεχαινά…….στη Κόρινθο (όπου ο Δήμαρχος έχει προετοιμάσει ειδική γιορτή και τελετή υποδοχής και λαμπαδηδοδρομία)…..και μετά πάει για Πειραιά.
ΑΙΔΩΣ Αργείοι. Πλήρης αδιαφορία. Πλήρης ανεπάρκεια. Πλήρης απραξία. Για πρώτη φορά από όλα τα χρόνια που θυμάμαι το Λουτράκι και εξ όσων γνωρίζω και για τα Ίσθμια και τους Αγίους Θεοδώρους, δεν θα γίνει κάποιος εορτασμός, δεν θα γίνει περιφορά, δεν θα συμμετάσχουν έστω ορισμένοι δημότες και εκπρόσωποι του δήμου στη λαμπαδηδοδρομία. Και μην τρέξετε να συμμετάσχετε στην γιορτή των άλλων ή να στήσετε τελευταία στιγμή κάτι π.χ στον Ισθμό, γιατί θα γίνετε περισσότερο ρεζίλι από ότι μέχρι στιγμής.
Ο δήμος και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, έχουν και πάλι κάτι άλλο να κάνει, προφανώς σπουδαιότερο όπως πάντα. Έχει πχ να φιλοξενήσει 75 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πεσκάρα που αίφνης ήρθαν από την Ιταλία για να μας πουν πως να φτιάξουμε τη πόλη μας, κάνοντας πανηγυράκια χωρίς πρότερη ενημέρωση, χωρίς πρότερη συζήτηση, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό, χωρίς να αναφέρεται τι έγινε με την προηγούμενη αντίστοιχη όμορη προσπάθεια….ντροπή.Μας έχουν φάει οι “κουμπάροι”. 
Χάθηκε να διοργανώσει π.χ μια ειδική εορτή με τελετή και τυπική λαμπαδηδοδρομία στον Ισθμό με καλεσμένα όλα τα ΜΜΕ; Χάθηκε να έχει προετοιμαστεί και να έχει προετοιμάσει γιορτή (ναι, ίσως με τα λεφτά της Motor Oil και των ιδιωτών που φιλοξενούν και ταίζουν την κουστωδία του….”κουμπάρου”) και να προβληθεί η περιοχή και το υδροθεραπευτήριο, με ταυτόχρονη press conference στο Αλεξάνδρειο;
Αλλά ποιός να το κάνει; Οι γνώστες σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι που απλά αντιγράφουν δελτία τύπου από το sansimera.gr; Οι γνώστες σύμβουλοι που το μυαλό τους ήταν στο εάν θα βγεί ο Μπεγλίτης; Τα ΔΣ του Προμηθέα και της Λουτράκι ΑΕ που η σχέση τους με τον αθλητισμό και τον τουρισμό είναι ίδια με την πιθανότητα να αναλάβει πρωθυπουργός η Αλέκα, άσε που τα θέματα του τουρισμού τα εκχωρήσαμε σε ΜΚΟ ιδιωτών;Αιδώς Αργείοι…….Φαίνεται τελικά ότι είμαστε “ικανοί” μόνο για τα Special Olympics !!

Ακολουθεί το άρθρο του GeraniaBlog.blogspot.com:

ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΜΑΪ́ΟΥ 20

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Πολλοί ήταν  αυτοί  από  την  Δημοτική  αρχή  ψηλά  και  χαμηλά  ιστάμενοι  ,  αιρετοί  και  μη , γραμματείς  και  φαρισαίοι  όπου  κατά  την  προεκλογική  περίοδο έτρεχαν  προς  άγρα  ψήφων  υπέρ  του  Πασοκ    .
Προλόγισαν  πρώην  υπουργούς  , περιφέρονταν στα  εκλογικά  τμήματα ως  κομματικά  στελέχη του  Πασοκ  αλλά  και ……

ως  δημοτικοί  άρχοντες .

Αυτός  ίσως  ήταν  και  ο  λόγος  που  δεν  τους  άφησε  τα  περιθώρια  να  σκεφτούν  ότι  σήμερα  η  Ολυμπιακή  φλόγα  θα  περάσει  ακριβώς  δίπλα   από  την  πόλη  μας δηλαδή  την  Κόρινθο  δίχως  φυσικά  μπει  και  στο  Λουτράκι .
Ποιος  έχει   μυαλό  να  ασχολείται  με  αυτά?  Αφού  οι  μισοί  από  τους  συνεργάτες  του  Δημάρχου  τρέχουν  πίσω  από  τα  παλικαριά  του  πασοκ  και  οι  άλλοι  μισοί  πίσω  από  τον  ΣΥΡΙΖΑ?
Ο  Δήμος  μας  και  τα  προβλήματα του  για  αυτούς  είναι  δευτερευούσης  σημασίας  ο μισθός  και  η  προβολή  να  τρέχει  και  τα  υπόλοιπα  ποιος  τα  υπολογίζει ?
Πόσο  ποιο  ικανοί  είναι  αυτοί  του  Δήμου  Κορινθίων  από  αυτούς  του  δικού μας  Δήμου ?
Αναρτήθηκε από GeraniaBlog στις 10:56 π.μ.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

10 thoughts on “Δείτε τις απόψεις των 3 blogs: tvtv, Loutraki One, Geraniablog που προβληματίζονται για τη μη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας.

  1. ΕΤΣΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! Α ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

  2. και τι έγινε που δε θα περάσει η φλόγα; Μέγα ζήτημα το κάνατε!

  3. Πολύ καλά κάνετε και αναδεικνύετε την απουσία του Δήμου μας από το σημαντικότερο Αθλητικό και Πολιτιστικό γεγονός της 4ετίας.

  4. Παρακολουθώ από καιρού εις καιρόν την “υπόδειξη” του blog περί αναπαραγωγής και άλλων που πρακτικά δεν έχουν καμμία απολύτως σημασία -μιλώ για το άτομο μου-.

    Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σε blogs του ενός διαχειρίστή (άρα όχι στο στυλ του LB ή του Lcity που έχουν αρκετούς διαχειριστές και ακόμα περισσότερους αρθογράφους), πολλά από τα θέματα προγραμματίζονται να αναρτηθούν από πολύ νωρίτερα, εν προκειμένω τα δικά μου από την προηγούμενη ημέρα άσχετα της σειράς .
    Δεύτερον, σε τοπικό επίπεδο, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι υπάρχουν κοινά θέματα και απόψεις, κατά συνέπεια υπερκάλυψη των θεμάτων με το προσωπικό φίλτρο του καθενός. Αν είναι κάθε φορά που μια προσωπική ή κοινή άποψη να ψάχνουμε ποιός το πρωτοείπε, έχουμε χάσει και το στόχο και την ουσία.

    Τέλος, γνωρίζεις ότι είμαι ο πρώτος διδάξας και τηρών, αναφορικά με τον σεβασμό των links, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, άρα η έμμεση αναφορά και οι αιχμές είναι εκ του περισσού και επιστρέφονται αυτούσιες.

    Όσον αφορά τις ενέργειες για την φλόγα και την αναφορά περί κοινότητας, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι εφόσον η φλόγα έχει διαδημοτική διέλευση (δεν περνάει δηλαδή μέσα από μόνο μια κοινότητα), είναι αποκλειστικά δημοτικό και όχι κοινοτικό θέμα, κατά συνέπεια αφορά τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τα νομικά πρόσωπα για τον αθλητισμό και πολιτισμό (Προμηθέας) και τουρισμού και ανάπτυξης (Λουτράκι ΑΕ).

    Κλείνοντας, να πω ότι είναι εξαιρετικά ποταπό να ασχολούμαστε πέραν του προφανούς, δηλαδή της υποτίμησης και της υποβάθμισης ενός τόσο σπουδαίου γεγονότος και μιας τόσο σπουδαίας έννοιας όπως ο Ολυμπισμός με ότι συνεπάγεται και πρεσβεύει επί άνω των 30 αιώνων. Και ειδικά εμείς που στην περιοχή μας -Ίσθμια- είχαμε αγώνες αντάξιους αυτών που διεξάγονταν στην Αρχαία Ίλιδα και μετά την Ολυμπία, αλλά και στη Νεμέα.

    Γ.Μ

  5. Αξιότιμε κ Γ.Μ. Οδηγηθήκαμε ίσως στην υπερβολή ενός σημαντικού αν και όχι ύψιστης σημασίας θέματος. Συμφωνώ απόλυτα ότι το μόνο που καθοδήγησε όσους από εμάς ασχολήθηκαν με το θέμα της Ολυμπιακής Φλόγας είναι η κοινή λογικη. Είναι ενδιαφέρον και κάπου και κολακευτικό το γεγονός ότι σκεφτόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αν και ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία.Κρίμα όμως που τελικά δεν αντιλαμβάνεστε το απίστευτο πλεονέκτημα που έχετε με την άλλη σας ιδιότητα να επηρεάσετε και να αλλάξετε τα πράγματα. Ένας λόγος παραπάνω επειδή έχετε το θάρρος της γνώμης σας ακόμα και σε θέματα που ξεπερνούν τις άμεσες αρμοδιότητές σας, δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε παρέμβει στο Δημοτικο Συμβουλιο και με αυταπάρνηση υπερασπιστήκατε ζητήματα σημαντικότερα αυτού.

  6. Το ολυμπιακό ιδεώδες και όλος ο συμβολισμός του συγκεντρώνουν το μεγαλείο του κληροδοτήματος των προγόνων μας προς εμάς και είναι σαφές οτι όποιος αδυνατεί να το αντιληφθεί, τουλάχιστον απουσίαζε από το μάθημα της ιστορίας όταν γινόταν αναφορά σε αυτό το θέμα. Και δυστυχώς οι έχοντες σήμερα τις θέσεις κλειδιά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο δήμο μας, προφανώς είχαν κανει ομαδική “κοπάνα” στο μαθημα της ιστορίας.
    Βέβαια δυστυχώς όλη η στάση έναντι του αθλητισμού και του πολιτισμού (τουλάχιστον) ενισχύουν την άποψη ότι προφανώς είχαν πολλές απουσίες και σε άλλα μαθήματα.

  7. Ελίνα, το πλεονέκτημα το γνωρίζω και το αντιλαμβάνομαι. Ο Δήμαρχος και ορισμένοι άλλοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν γιατί η σχέση τους με τον αθλητισμό, με τον τουρισμό, με την ανάπτυξη και με τον πολιτισμό εξαντλείται στις ρωσίδες και στις τσιπούρες. Όσο πιο ξεκάθαρα το δούν όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα απαιτηθεί δράση και συμμετοχή όλων των θεσμών και φορέων.
    Ο δήμαρχος έχει αγνοήσει παντελώς όλους τους θεσμούς και λειτουργεί χρυσαυγικά με μυστικοσύμβουλους και άσχετους.
    Επί παραδείγματι, η δημοτική κοινότητα του Λ-Π που εκπροσωπεί οτ 70% του δήμου, δεν έχει γραφείο, δεν έχει γραμματεία, δεν έχει όργανα, δεν έχει πάρει ούτε μια απάντηση για τις αποφάσεις, δεν έχει καμμία υπόσταση.
    Και που τα λέμε, τι έγινε; Δυστυχώς φαίνεται ότι όπου δεν υπάρχει ιδιοτέλεια δεν υπάρχει και δράση, ενώ η έννοια στρατηγική, σχεδιασμός και απόφαση αποτελεί το ανέκδοτο των ετών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *