20/04/2024

Δείπνο στα λευκά: Χιλιάδες άγνωστοι δίνουν ραντεβού στο κέντρο μεγάλων πόλεων για να δειπνήσουν παρέα

3

Δείπνο στα λευκά: Χιλιάδες άγνωστοι δίνουν ραντεβού στο κέντρο μεγάλων πόλεων για να δειπνήσουν παρέα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΧιλιάδες άνθρωποι, ντυμένοι στα λευκά, άγνωστοι μεταξύ τους, έχουν τον ίδιο προορισμό. Κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης τους, για να απολαύσουν ο ένας δίπλα στον άλλο ένα ρομαντικό δείπνο. Είναι μία ιδέα, που ξεκίνησε πριν από χρόνια στο Παρίσι και πλέον εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Συμβαίνει συνήθως στην αρχή του καλοκαιριού. Το ραντεβού δίνεται σε ένα όμορφο, δημόσιο μέρος στην καρδιά της πόλης. Οι προσκεκλημένοι στο δείπνο φέρνουν μαζί τους τραπέζια, καρέκλες, τραπεζομάντιλα, κηροπήγια, πιάτα και βέβαια φαγητό. Είναι το Le Diner en Blanc (δείπνο στα λευκά) με έναν απλό στόχο: να διασκεδάσουν μαζί άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. 

Οι κανονισμοί είναι απλοί και ισχύουν σε κάθε πόλη του κόσμου που γίνονται αυτά τα ιδιαίτερα δείπνα. Ξεκινά στις 8 μ.μ. τοπική ώρα και τα μεσάνυχτα ακριβώς ο κόσμος τα μαζεύει και φεύγει, φροντίζοντας να μην αφήσει πίσω του κανένα ίχνος. Η εκδήλωση αφορά μόνο ζευγάρια, που πρέπει να είναι ντυμένα με στιλ και στο «καλάθι» τους να έχουν ποιοτικό γεύμα και πορσελάνινα πιάτα. Η σαμπάνια ή το κρασί επιτρέπονται, η μπίρα και τα «σκληρά» ποτά απαγορεύονται. Ενα τέτοιο δείπνο έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, στην Rue Philippe II, έναν από τους ιστορικότερους δρόμους της παλιάς πόλης.

Η ιδέα μίας παρέας φίλων πριν από 25 χρόνια στο Παρίσι πλέον έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Τις τελευταίες ημέρες δόθηκαν τέτοια ραντεβού στο Βερολίνο, το Παρίσι, ενώ στο… παιχνίδι έχουν μπει το Μιλάνο, το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, αρκετές πόλεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά και γενικά όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Ολα ξεκίνησαν το 1988, όταν ο Φρανσουά Πασκέ, που επέστρεφε στο Παρίσι έπειτα από αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισε να διοργανώσει ένα δείπνο σε δημόσιο κήπο για να ξαναβρεί τους φίλους του. Τους ζήτησε να φορέσουν λευκά, προκειμένου να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλο και τελικά εμφανίστηκαν 200 άτομα.

Αρχικά, το ραντεβού μαθευόταν στόμα με στόμα. Πλέον βέβαια τα social media κάνουν αυτή τη δουλειά, αν και το σημείο παραμένει κατά κάποιο τρόπο μυστικό, καθώς για να πάει κανείς στο δείπνο πρέπει να προσκληθεί από κάποιον που είχε παραβρεθεί την προηγούμενη χρονιά, ή να μπει σε λίστα αναμονής στην επίσημη ιστοσελίδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Δείπνο στα λευκά: Χιλιάδες άγνωστοι δίνουν ραντεβού στο κέντρο μεγάλων πόλεων για να δειπνήσουν παρέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *