04/05/2024

Δείξε μου το χρώμα σου να σου πω ποιος είσαι

0

Δείξε μου το χρώμα σου να σου πω ποιος είσαι

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Δείξε μου το χρώμα σου να σου πω ποιος είσαιΟ κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Κανείς δεν μοιάζει με τον διπλανό του. Ακόμα και αν υπάρχουν κοινά στοιχεία στην εξωτερική εμφάνιση, οι χαρακτήρες των ανθρώπων είναι εντελώς διαφορετικές. Δεν υπάρχουν στον κόσμο δύο προσωπικότητες που να είναι ίδιες.

Κάθε μας επιλογή, κάθε “μου αρέσει”, κάθε λάθος μας είναι τα στοιχεία αυτά που διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας. Και αντίστροφα. Κάθε μας επιλογή και κάθε λάθος “μαρτυρά” ένα κομμάτι του χαρακτήρα μας. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν συχνά αυτό που πιστεύουν, αυτό που νιώθουν, αυτό που σκέφτονται. Όμως όλα αυτά μπορούν να αποκαλυφθούν από τις επιλογές μας. Ακόμα και από την πιο απλή. Όπως για παράδειγμα το αγαπημένο μας χρώμα.

Σύμφωνα με ψυχολόγους και αναλυτές συμπεριφοράς, τα χρώματα που επιλέγουμε να βάλουμε στο περιβάλλον μας, αποκαλύπτουν αρκετές πτυχές του χαρακτήρα μας. Εκτός από τα πλεονεκτήματα της προσωπικότητάς μας, όμως, μπορούν να μαρτυρήσουν και τις φοβίες μας.

Ακόμα και αν τις κρατάμε βαθιά μέσα μας, κάποιος που γνωρίζει, μπορεί να ανακαλύψει τι είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο από όλα. Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει έναν φόβο. Αν έχετε επιλέξει περισσότερα χρώματα, τότε έχετε περισσότερους φόβους.

Για παράδειγμα, το μαύρο χρώμα αποδεικνύει την ύπαρξη της φοβίας για την αποτυχία εκπλήρωσης των προσωπικών στόχων του ανθρώπου που το επιλέγει. Αντίστοιχα, το άτομο που έχει επιλέξει το καφέ χρώμα στη ζωή του φοβάται τα απρόβλεπτα της ζωής, που θα του χτυπήσουν την πόρτα και θα τον βρουν απροετοίμαστο.

Όσοι επιλέγουν το μπλε χρώμα, σε κάθε του απόχρωση, φοβούνται την διατάραξη της ηρεμίας τους, ενώ εκείνοι που διαλέγουν το γκρι βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα, αφού τρέμουν στο φόβο των συγκρούσεων και των διαπληκτισμών.

Αν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το πράσινο, τότε δεν έχετε καμία διάθεση και επιθυμία να ακούσετε τα προβλήματα των άλλων, επειδή πιστεύετε πως αν το κάνετε τότε θα επηρεαστεί πολύ η δική σας ψυχολογία.

Εκείνοι που θα διαλέξουν το πορτοκαλί, χρώμα ιδιαίτερα έντονο και δυναμικό, φοβούνται το αν θα καταφέρουν ή όχι να αποκτήσουν τον έλεγχο στη ζωή τους, ενώ όσοι επιλέγουν το ροζ, είναι περισσότερο ρομαντικοί και τρομάζουν στην ιδέα της μη πραγματοποίησης των ονείρων τους.

Εσείς που αγαπάτε και επιλέγετε το μωβ, φοβάστε κάθε φορά που μια διαφωνία εμφανίζεται, περισσότερο μάλλον τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει αυτή για εσάς, ενώ εσείς που λατρεύεται το φλογερό κόκκινο φοβάστε την έλλειψη προσοχής.

Τέλος, όσοι επιλέγουν το κίτρινο μάλλον είναι αδύναμοι χαρακτήρες, αφού συνεχώς φοβούνται πως δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής του, ενώ οι λάτρεις του λευκού τρέμουν στην ιδέα να έρθουν αντιμέτωποι με την κριτική και τον σχολιασμό.

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *