Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μάρδας αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόκλιση στα έσοδα 350 – 400 εκατ. ευρώ, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορέσει να καλυφθεί αυτό το κενό από τα έσοδα που θα προκύψουν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

«Εμείς προχωράμε με τα δεδομένα που έχουμε. Δεν μπορώ να βασιστώ στο γεγονός ότι στα τέλη Απριλίου μπορεί τα έσοδα να ξεπεράσουν τις όποιες ευνοϊκές προβλέψεις. Μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους, μεταξύ των οποίων είναι μισθοί και συντάξεις», είπε ο κ. Μάρδας.

Παραδέχθηκε επίσης ότι έχει παγώσει ένα μέρος του συστήματος πληρωμής των προμηθευτών, τονίζοντας ότι έχουν μετατεθεί κάποιες δαπάνες προς το τέλος του μήνα.

«Μπορεί η ρύθμιση των 100 δόσεων να καλύψει ή και να υπερκαλύψει το κενό, όμως αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Καλούμε τους δημάρχους να συνεργαστούν, έχουμε όμως και άλλους πόρους. Τα χρήματα που λείπουν εξυπηρετούν τις ανάγκες του κράτους».

Όπως τόνισε μάλιστα δύο είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι τις οποίες πρέπει να έχει καλυφθεί το κενό των 400 εκατ. ευρώ, η 24η και η 27η Απριλίου, οπότε και δίνονται οι εντολές για τις συντάξεις και τους μισθούς.

Την ζοφερή κατάσταση όσον αναφορά στη ρευστότητα του κράτους επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Να εμπιστεύεστε τον κ. Μάρδα σε ό,τι λέει γιατί είναι ο αρμόδιος υπουργός. Η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας. Είναι γνωστό ότι μας λείπουν λεφτά από τον Γενάρη που αναλάβαμε και επειδή υπάρχει αυτή η στενότητα χρημάτων, υπάρχουν διαρκώς τρόποι για να καλυφθούν αυτά τα κενά και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.