09/05/2024

Δέκα οι νεκροί στο Norman Atlantic – Σύγχυση με τον αριθμό των επιβαινόντων – Επιπλέον γραμμές ενημέρωσης για συγγενείς

0

Δέκα οι νεκροί στο Norman Atlantic – Σύγχυση με τον αριθμό των επιβαινόντων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

88E27CA7DCCA47F37C6FC70A72886E24Επιπλέον γραμμές ενημέρωσης για συγγενείς: 213 1371042 – 213 1371036

Δέκα νεκροί είναι ο νεότερος θλιβερός απολογισμός των θυμάτων της τραγωδίας του Norman Atlantic, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή. Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι ανέσυρε από τη θάλασσα ακόμη δυο νεκρούς.

Την ίδια στιγμή, επιτείνεται η σύγχυση για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, με τις ελληνικές και ιταλικές αρχές να ανακοινώνουν διαφορετικά στοιχεία.

Η ελληνική πλευρά επικαλείται τα στοιχεία από την ναυλώτρια εταιρία και κάνει λόγο για 478 επιβαίνοντες συν έναν που δεν ήταν στη λίστα και διασώθηκε.

Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί μειώνουν τον αριθμό των επιβαινόντων στους 458. 427 είναι οι διασωθέντες σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

“Δεν είμαστε σίγουροι για τον αριθμό των αγνοουμένων” παραδέχθηκε από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι.

O Mαουρίτσιο Λούπι εξήγησε μάλιστα ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων. “Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών”, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Με τη σειρά της, η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται αν και η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά της Αθήνας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τις ιταλικές αρχές τη λίστα των διασωθέντων επιβατών.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Λάμπρου Δούλη, του γιου του έλληνα επιβάτη του Norman Atlantic, Γιώργου Δούλη, ο οποίος κλήθηκε στο νεκροτομείο, αλλά δεν αναγνώρισε τη σορό που του έδειξαν οι Ιταλοί.

Ο θάνατος του 67χρονου έχει επιβεβαιωθεί από τη σύζυγό του και τις αρχές.

Έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τη φωτιά άρχισε η εισαγγελία της ιταλικής πόλης του Μπάρι.

Σημειώνεται ότι έφτασε στην Ηγουμενίτσα το πλοίο Cruise Europa με τους 69 διασωθέντες της τραγωδίας. Στην Κέρκυρα, παραμένει σε λειτουργία το Κέντρο Συντονισμού Αεροπορικών Μέσων, υπό τον διοικητή της αεροπορικής βάσης του Ακτίου.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *