19/05/2024

Γιατί γκρεμίζουν τα σιντριβάνια στο Λουτράκι ; Απάντηση του Αντιδημάρχου Γ. Δέδε

5

Γιατί γκρεμίζουν τα σιντριβάνιαστο Λουτράκι ; Απάντηση του Αντιδημάρχου Γ. Δέδε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο κος Γεώργιος Δέδες απαντώντας σε ερώτηση του www.tv-tv.tk  ανέλαβε πλήρως και ευθαρσώς την ευθύνη για την αναμόρφωση των σιντριβανιών και εξήγησε τους λόγους της επιλογής του την οποία και υπερασπίστηκε με επιχειρήματα.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο τα συγκεκριμένα σιντριβάνια αποτελούσαν εστία μολύνσεων λόγω της αδυναμίας καθαρισμού του νερού που παρέμενε πράσινο, άρα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Ένας άλλος λόγος είναι η δυσκολία συντήρησης με κυριότερο όλων το επιχείρημα του μεγάλου κόστους συντήρησης και τα έξοδα για τη χρήση του νερού που ανέρχονται ετησίως στις 25.000 ευρώ. Επίσης εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν έγινε συντήρηση στα συγκεκριμένα σιντριβάνια, αλλά στο κεντρικό μεγάλο στην Ελ. Βενιζέλου, το οποίο δεν γκρεμίζεται, οπότε τουλάχιστον την κατηγορία της άσκοπης σπατάλης δεν μπορούμε να του την προσάψουμε.
Προκειμένου να εξοικονομηθούν οι 25.000 ευρώ ετησίως και να απαλλαγεί η πόλη από το αντιαισθητικό και επικίνδυνο για την υγεία «πράσινο νερό» αυτών των σιντριβανιών ο Αντιδήμαρχος κος Γ. Δέδες αποφάσισε να ξηλώσει τους μηχανισμούς των σιντριβανιών και να φυτέψει δέντρα μέσα στους περικυκλωμένους με κάγκελα χώρους.
Τα κάγκελα θα παραμείνουν προκειμένου να προστατεύουν τα κηπάκια από τα ζώα.
Αν αναρωτιέστε γιατί δεν γκρεμίζουν όλο το σύνολο της κατασκευής η απάντηση του Αντιδημάρχου είναι ενδιαφέρουσα όσο και χρηστική, θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές αποτρέπουν τα οχήματα από το να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, συνεπώς συμπληρώνουμε εμείς, εξυπηρετούν τη συνολική προσπάθεια του Δήμου να διευκολύνει τους πεζούς και ποδηλάτες δυσκολεύοντας τους οδηγούς.
Όσο για την παρατήρηση ότι το νερό είναι σύμβολο της πόλης μας άρα όσο περισσότερο προβάλλεται ως εικόνα τόσο καλύτερα εντυπώνεται στο μυαλό των επισκεπτών, ο κος Γ. Δέδες εξέφρασε τη γνώμη ότι τα συγκεκριμένα σιντριβανάκια δεν ήταν απαραίτητα αφενός επειδή όντας μικρά δεν ήταν και τόσο χρήσιμα (πάντα σε σχέση με το κόστος συντήρησης) και αφετέρου υπάρχει η θάλασσα που με την παρουσία της εξυπηρετεί το σκοπό της προβολής του νερού.
Ελπίζουμε να καταφέραμε να λύσουμε τις απορίες σας. Τώρα τα σχόλια και πάλι δικά σας.

Διαβάστε όλο το θέμα σε προηγούμενο άρθρο μας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

5 thoughts on “Γιατί γκρεμίζουν τα σιντριβάνια στο Λουτράκι ; Απάντηση του Αντιδημάρχου Γ. Δέδε

  1. Ναι μονο που δεν εμφυαλωνουμε τη θαλασσα αρα δεν μπορουμε να πουμε οτι αντικαθιστα τα συντριβανια. Αχ βρε ειναι να μη βαλεις κατι στο μυαλο σου!

  2. Σε 15 ημέρες η νέα Δημοτική Αρχή κλείνει ένα χρόνο στην διοίκηση του Δήμου μας.
    Τουλάχιστον τον μισό χρόνο αυτά τα δυο συντριβάνια δεν λειτουργούσαν , πότε πρόλαβε λοιπόν να τα κοστολογήσει ? Αν λοιπόν τον μισό χρόνο το κόστος είναι 25000 ευρώ σε αυτά τα μικρά συντριβάνια τα μεγάλα πόσο κοστίζουν? Και γιατί τα παρόμοια με αυτά που βρισκοντε ενδιάμεσα σε αυτά τα δυο δεν τα κάνει και αυτά γλάστρες ? Μήπως είναι κοινή συναίνεση με κάποιους που τους εξυπηρετεί ? Και ας αφήσει τα οικονομικά στην άκρη , πολύ οικονομολόγος μας βγήκε τώρα τελευταία .

  3. Καθόλου πιστικός δεν ήταν ο κύριος αντιδήμαρχος και οι δικαιολογίες του εντελώς άστοχες.
    Νομίζω ότι αυτί την φορά δεν του δώσατε ατζέντα και ετσι εφοδιάστηκε επομένως οι απαντήσεις είναι ατυχείς .

  4. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΙΛΑΣ ΑΝΩΝΗΜΕ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ

  5. ποιος θα ξερει για τα οικονομικα; καποιος που περνανε λεφτα απο τα χερια του

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *