19/05/2024

Γεωργιάδης: Υπερβολική η απεργία των φαρμακοποιών

0

Γεωργιάδης: Υπερβολική η απεργία των φαρμακοποιών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Γεωργιάδης: Υπερβολική η απεργία των φαρμακοποιώνΜε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων ”απαντά” η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στις αποφάσεις του κλάδου για απεργία τουλάχιστον τις επόμενες τέσσερις ημέρες, μέχρι και την ψήφιση των επίμαχων διατάξεων στο νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης ότι κατεβάζουν ρολά σε πρώτη φάση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, με τον βασικό σχεδιασμό των απεργιακών κινητοποιήσεών τους να περιλαμβάνει απεργία επ’ αόριστον. Επιπλέον, την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, τόσο ο Πανελληνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) όσο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας (ΦΣΑ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την απόφαση για απεργία του κλάδου ”υπερβολική” και κάλεσε τους φαρμακοποιούς να το ξανασκεφτούν, ιδίως ” μετά από όσα επιτύχαμε για τον κλάδο σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις της τρόικας” όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ της Τετάρτης. Πρόσθεσε δε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών με νόημα ότι ” η κυβέρνηση εργάστηκε και εργάζεται για την επιβίωση του κλάδου αλλά είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, συνεπώς έχει ως γνώμονα και την προστασία των καταναλωτών”. Κατά πληροφορίες, οι τροποποιήσεις που εισηγείται έστω και την ύστατη στιγμή ο υπουργός Υγείας αφορούν στο θέμα της συστέγασης φαρμακείων με εμπορικά καταστήματα, πχ σούπερ μαρκετ, και το θέμα των συνεταιρισμών φαρμακείων με συμμετοχή μη φαρμακοποιών.

Για το πρώτο ο κ. Γεωργιάδης ζητεί να διατηρεί ο υπουργός το δικαίωμα καθορισμού των όρων συστεγασης με υπουργική απόφαση, ενώ σε ό,τι αφορά τους συνεταιρισμούς ζητεί από την τρόικα να μπει πλαφόν στον αριθμό των συμμετοχών των μη φαρμακοποιών στα συνεταιριστικά σχήματα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *