02/05/2024

VIDEO Γεμίσαμε Φεστιβάλ στο Λουτράκι, εκτός από το Φεστιβάλ Νερού που ακόμα ψάχνουν πως να το ονομάσουν θα θεσμοθετηθεί τώρα και ένα άλλο φεστιβάλ: Το Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών! Μήπως κρύβονται συμφέροντα από πίσω;

0

Γεμίσαμε Φεστιβάλ στο Λουτράκι, εκτός από το Φεστιβάλ Νερού που ακόμα ψάχνουν πως να το ονομάσουν θα θεσμοθετηθεί τώρα και ένα άλλο φεστιβάλ: Το Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών! Μήπως κρύβονται συμφέροντα από πίσω;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών Λουτράκι Σπύρος ΝικολάουΓεμίσαμε Φεστιβάλ στο Λουτράκι, εκτός από το Φεστιβάλ Νερού που ακόμα ψάχνουν πως να το ονομάσουν θα θεσμοθετηθεί τώρα και ένα άλλο φεστιβάλ: Το Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών.

Η ιδέα είναι του κ Νικολάου, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, ο οποίος πρότεινε να έρθουν φοιτητές ξένων πανεπιστημίων των τμημάτων Αρχιτεκτονικής στο Λουτράκι και να δημιουργήσουν μελέτες σε συνεργασία με το Πανεπιστημίου Πεσκάρα με την επίβλεψη του καθηγητή κ. Lucio Zazzara  και τη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Στόχος είναι να προωθηθούν κάποια ζητήματα που  αφορούν τον Δήμο να γίνουν τα  θέματα αντικείμενο μελέτης στο πανεπιστήμιο σε σημείο που να προωθηθούν στη φάση της πρότασης σχεδόν έτοιμης προς υλοποίηση. ( Προσέξτε πόσο ρευστό είναι το αποτέλεσμα: στη φάσης της πρότασης, σχεδόν έτοιμη – θεωρία δηλαδή).

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 3 χρόνια, η παραμονή των φοιτητών θα είναι δεκαήμερη και τα έξοδα της φιλοξενίας τους (διαμονή, διατροφή, εσωτερικές μετακινήσεις) θα καλύπτονται από χορηγούς όπως την προηγούμενη φορά (τον Μάιο) που χορηγοί ήταν η Motor Oil, το Ηραίον  Tours, το  ξενοδοχείο Παππάς και το Sport Camp.

Άμεσο αντικείμενο μελέτης είναι το εργοστάσιο στο Θρουβάλα να γίνει  εμπορικό –  πολιτιστικό κέντρο και να συνδεθεί με το Κολυμβητήριο.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι για κάποιους από τους χορηγούς να προχωρήσει το έργο ώστε το κολυμβητήριο να είναι ακόμα πιο δελεαστική επιλογή για αυτούς που το αξιοποιούν σήμερα, αλλά και αύριο με ακόμα καλύτερους όρους.
Έτσι αυτός που έχει συμφέρον και δραστηριοποιείται στον τόπο εμπορικά μπαίνει χορηγός και όλοι τον επαινούν κι από πάνω και τον βοηθούν απ’ ότι βλέπουμε με κάθε τρόπο.
Ακόμα και η αντιπολίτευση που διαφωνούσε με την χρήση του κολυμβητηρίου χωρίς άδεια παρακολουθεί τους επαίνους των χορηγών.

Σύμφωνα με τον κ Νικολάου, άρτι αφιχθέντα εξ Ιταλίας, θέμα από τα επείγοντα είναι η διαμόρφωση του εργοστασίου Θρουβάλα σε πολιτιστικό – εμπορικό κέντρο με έναν τρόπο σχεδόν ανέξοδο.
Εάν είχαμε μια μελέτη θα μπορούσαμε να την κουμπώσουμε στο πρόγραμμα Τζέσικα, πρέπει να προχωρήσουμε την μελέτη το συντομότερο ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Τζέσικα (αν προλάβουμε).
Για μελέτη εξπρές υπάρχουν 12 ιδέες για τη διαμόρφωση του Θρουβάλα. Η πρόταση σε επίπεδο ιδέας μέχρι προμελέτης, για να την έχουμε άμεσα σε επίπεδο καθηγητών να πάρουμε την ιδέα να την προωθήσουμε και να ολοκληρωθεί σε επίπεδο καθηγητών θα κοστίσει το ελάχιστο, τα άκρως απαραίτητα 20.000 τα στοιχειώδη έξοδά τους !!!

Η αντιπολίτευση ξέχασε τον ουσιαστικό της ρόλο και ενέκρινε αυτό το φεστιβάλ που θα φέρει το πολύ 75 άτομα (25 από κάθε πανεπιστήμιο).
Δηλαδή έχει ανάγκη ο Δήμος μας να ξεφτιλίζεται σε θεωρητικές μελέτες φοιτητών με αμφίβολο αποτέλεσμα και αμφίβολη χρησιμότητα;
Μελέτες που όπως στο παράδειγμα του Θρουβάλα δε θα είναι αξιοποιήσιμες και έτσι θα ζητάμε από τους καθηγητές πληρώνοντάς τους να γίνουν οι ολοκληρωμένες μελέτες. Τι να νιώσουμε και υποχρεωμένοι που μας βοηθάνε;

Η πρόταση του κ Νικολάου εγκρίθηκε ομόφωνα. Δείτε το video

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=f02UmEfvjzU&feature=g-upl]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *