09/05/2024

Βόμβα Fuchs: Δεν έχουμε πλέον λόγο να κρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ

0

Βόμβα Fuchs: Δεν έχουμε πλέον λόγο να κρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

image
Βόμβα Fuchs: Δεν έχουμε πλέον λόγο να κρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ

Για πρώτη φορά μετά την προκήρυξη εκλογών, ακούγεται από επίσημα χείλη της κυβέρνησης Μέρκελ ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι δεν νιώθουν την ανάγκη να διασώσουν την Ελλάδα. Η δήλωση έρχεται διά στόματος του Michael Fuchs, υψηλόβαθμου στελέχους στο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην εφημερίδα Rheinische Post, ο κύριος Fuchs τόνισε ότι σε περίπτωση που η νέα ελληνική κυβέρνηση παρεκκλίνει των συμφωνηθέντων, η Ευρώπη δεν έχει πια κανένα λόγο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα, αφού η αποχώρησή της από το ευρώ δεν θεωρείται πλέον ότι θα προκαλέσει ντόμινο κατάρρευσης της ευρωζώνης.

“Οι εποχές που έπρεπε να διασώσουμε την Ελλάδα έχουν περάσει. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για πολιτικούς εκβιασμούς. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον συστημικά σημαντική για το ευρώ”, είπε ο Fuchs, καυτηριάζοντας παράλληλα τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: “Εάν ο Αλέξης Τσίπρας του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι μπορεί να περιορίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας, τότε η τρόικα θα πρέπει να περικόψει τα δάνεια προς την Ελλάδα”, ανέφερε.

Αλλά και ο Hans-Werner Sinn, που ηγείται του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, επανέφερε στο τραπέζι την επιλογή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

“Θα χρειαστούν ξανά και ξανά κι άλλες περικοπές χρέους, εκτός αν η χώρα βγει από την ευρωζώνη, κάτι που θα της επιτρέψει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω της υποτίμησης”, δήλωσε ο κύριος Sinn στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *