20/04/2024

Βρετανία: Προειδοποιούν τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ μας

1

Βρετανία: Προειδοποιούν τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ της Ελλάδας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

cash-machine-greec_3282955b

Προειδοποιήσεις προς τους τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ελλάδα εξέδωσε βρετανική κυβερνητική υπηρεσία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph η υπηρεσία προειδοποιεί τους τουρίστες να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά σε περίπτωση που κλιμακωθεί η κρίση χρέους και κλείσουν τα ΑΤΜ.

Αν και σύμφωνα με την εφημερίδα, η προειδοποίηση διευκρινίζει ότι δεν αναμένονται άμεσα προβλήματα καλεί τους τουρίστες να μην βασίζονται σε πιστωτικές κάρτες ή τα ΑΤΜ αλλά να έχουν μαζί τους μετρητά ικανά να καλύψουν τα έξοδα τριών ή πέντε ημερών.

Στη συνέχεια η εφημερίδα σε άμεση συνάρτηση με την «ταξιδιωτική οδηγία» αναφέρει ότι η Ελλάδα χθες (Δευτέρα) έφθασε ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις με τους εταίρους βρίσκονται στον αέρα γιατί η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, συμπληρώνει η εφημερίδα, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, αυτό θα προκαλέσει χάος και θα κλείσουν τα ΑΤΜ, γράφει η εφημερίδα δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο τις προειδοποιήσεις προς τους ταξιδιώτες. Για να γίνει πιο πειστικό το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περίπτωση της Κύπρου όπου οι τράπεζες περιόρισαν την δυνατότητα αναλήψεων.

Τέλος η εφημερίδα φιλοξενεί τη θέση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όπου γίνεται σαφές ότι δεν αναμένονται προβλήματα με τις τράπεζες στη χώρα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Βρετανία: Προειδοποιούν τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ μας

  1. Καλά τώρα έρχονται πολλοί, αφού δεν έχουν λεφτά για άδεια. Και έρχονται μόνο και μόνο για να μπεκρουλιαζουν και στην Μύκονο για να έχουν μια μεγάλη ανάμνηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *