04/05/2024

Βοηθούν στ’ αλήθεια τα πλαστικά καπάκια να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια;

2

Βοηθούν στ’ αλήθεια τα πλαστικά καπάκια να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια ή είναι μια καλοστημένη κομπίνα;

«Καλημέρα Άρη» μου έγραψε η Τάνια. «Τι γίνεται βρε παιδί μου με αυτά τα πλαστικά καπάκια που μαζεύουμε όλοι μανιωδώς; Με το μικρό μου γιο πάμε σχεδόν κάθε μέρα στον παιδικό σταθμό καπάκια, που τα μαζεύει ο δήμος μας. Έχουμε βάλει γνωστούς και φίλους να μαζεύουν, βλέπω παντού επιγραφές μέχρι και ο Σκλαβενίτης έχει ειδικούς κάδους που είναι πάντα γεμάτοι. ΟΚ ξέρω, παίρνουν αναπηρικές καρέκλες για παιδιά. Ποιοι;; Και πότε;; Δεν έχω δει έστω ένα ρεπορτάζ που να δείχνει κάποιον που την έλαβε. Δεν είμαι καχύποπτη ότι πάνε κάπου αλλού, δηλαδή καπάκια είναι, ποιος να τα θέλει για κάτι άλλο. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί τόσοι που μαζεύουν τόσο καιρό θα πρέπει να έχουν δώσει τόνους καπάκια. Εγώ θα ρωτήσω στο Δήμο μας, αλλά πραγματικά δεν είναι αξίζει για θέμα να το κοιτάξετε κι εσείς να μάθουμε βρε παιδί μου κι έναν άνθρωπο που κάναμε χαρούμενο με την προσπάθειά αυτή;»

Καταρχάς να πω ότι κι εγώ μαζεύω τα καπάκια και μάλιστα μανιωδώς. Προσπάθησα λοιπόν να βρω μια άκρη παίρνοντας τηλέφωνα και στέλνοντας ημέιλ (χωρίς και πολύ αποτέλεσμα), ώστε να βεβαιωθώ ότι δεν πουλάνε τα καπάκια κρατώντας τα χρήματα στην τσέπη τους όσοι τάζουν αναπηρικά αμαξίδια.

Μία απ’ τις δημοφιλείς θεωρίες είναι πως πρόκειται περί απάτης.

Σε σχετικό, περσινό άρθρο με τον ψύχραιμο (!) τίτλο «Απίστευτο!! Καλοστημένη κομπίνα τα πλαστικά καπάκια;; – Μαζεύεις και ΕΣΥ;;» δεν βρίσκουμε καμία απόδειξη πως πρόκειται για απάτη, όμως διαβάζουμε κάτι σχετικά λογικό:

«Τρεις τόνοι καπάκια …απέδωσαν χρήματα …για ΔΥΟ μόνον αναπηρικά καρότσια!
Το κάθε καπάκι ζυγίζει 1.7 γραμμάρια δηλαδή συλλέχθηκαν τουλάχιστον 1.764.000 καπάκια για να πωληθούν προς 300€ και να αγοραστούν μόλις 2 αναπηρικά καρότσια.
Μία τεράστια ενεργοβόρα και χρονοβόρα προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να διαχειριστούν και να μεταφέρουν όγκους πλαστικού για να βρεθούν μόλις 300€ όταν θα αρκούσε ένα πενηντάλεπτο από 600 ανθρώπους για να αγοραστούν τα καροτσάκια σε μία μέρα.
Καρότσια πουλιούνται με 105€ και θα μπορούσαν να αγοραστούν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα χωρίς όλη αυτή την τεράστια κινητοποίηση που καταλήγει σκέτη κοροϊδία.
Και βέβαια πίσω από αυτή την σπατάλη χρόνου κι ενέργειας για τόσο μικρή απόδοση…βρίσκονται συχνά πολιτικάντηδες που καταφέρνουν να διαφημίζονται σε συγκεκριμένους κύκλους χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη …εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοσμάκη.»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Βοηθούν στ’ αλήθεια τα πλαστικά καπάκια να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια;

  1. Στο νοσοκομείο Κορίνθου πάντως υπάρχουν 2 καρότσια που φέρουν ταμπελακι ότι αποκτήθηκαν από πλαστικά καπάκια.

  2. Μα το γράφει. «Τρεις τόνοι καπάκια …απέδωσαν χρήματα …για ΔΥΟ μόνον αναπηρικά καρότσια! Το κάθε καπάκι ζυγίζει 1.7 γραμμάρια δηλαδή συλλέχθηκαν τουλάχιστον 1.764.000 καπάκια για να πωληθούν προς 300€ και να αγοραστούν μόλις 2 αναπηρικά καρότσια.
    Μάλλον έχει δίκιο το ρεπορτάζ, αφού πρόκειται για μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία για ένα τόσο μικρό αποτέλεσμα. Ίσως θα πρέπει να εφαρμοστεί κάτι πιο σύντομο και αποδοτικότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *