26/04/2024

Βερολίνο: Κούπες με εικόνες του Χίτλερ κατασχέθηκαν από την αστυνομία

0

Βερολίνο: Κούπες με εικόνες του Χίτλερ κατασχέθηκαν από την αστυνομία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Βερολίνο: Κούπες με εικόνες του Χίτλερ κατασχέθηκαν από την αστυνομίαΟι αρχές αναρωτιούνται πως γίνεται και εκατοντάδες κούπες καφέ να πωλούνται από κατάστημα ενώ έχουν επάνω τους τυπωμένη εικόνα του Χίτλερ.

Στο Ντόρντμουντ της Γερμανίας, οι αρχές κατάσχεσαν τις κούπες και ξεκίνησαν προανακριτική εξέταση για το αν αποτελούν τα αντικείμενα προώθηση ναζιστικών συμβόλων.

Οι κούπες έχουν επάνω τους λουλούδια και άλλα σχήματα και ανάμεσα τους προβάλλει η φωτογραφία ενός γραμματόσημου που απεικονίζει τον Χίτλερ. Οι κιτς σε στυλ βίντατζ κούπες κατασκευάζονται στην Κίνα και εισάγονται από μια οικογενειακή εταιρεία στην Ούνα προαστιο του Βερολίνου στη Γερμανία.

Κανείς δεν πρόσεξε το ποιος απεικονίζεται στο γραμματόσημο μέχρι που μια πελάτισσα αγόρασε μια κούπα και την πήγε σοκαρισμένη στην τοπική εφημερίδα, αφού είδε ότι επάνω από την φιγούρα του Χιτλερ σε προφίλ, υπήρχε η λέξη Ράιχ.

Η αστυνομία κατάσχεσε όλα τα αντικείμενα, και το κατάστημα ντροπιασμένο έδωσε δωρο-επιταγή είκοσι ευρώ σε κάθε πελάτη που είχε αγοράσει την κούπα κόστους 2 ευρώ. Παρ’ όλη την δελεαστική προσφορά όμως, μόνο 16 κούπες από τις 175 που πουλήθηκαν επεστράφησαν και αυτό προβληματίζει τις αρχές αλλά και τον Γερμανικό τύπο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *