04/05/2024

Το θέμα που σας υποσχεθήκαμε!!! Μεγάλη αδικία στη γιορτή της Μάχης της Περαχώρας. Ο ειδικός Σύμβουλος που ανέλαβε το συντονισμό του εορτασμού της Μάχης της Περαχώρας, επικαλούμενος το πρωτόκολλο δεν επέτρεψε σε Προέδρους Συλλόγων να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο στην Περαχώρα

0

Το θέμα που σας υποσχεθήκαμε!!! Μεγάλη αδικία στη γιορτή της Μάχης της Περαχώρας. Ο ειδικός Σύμβουλος που ανέλαβε το συντονισμό του εορτασμού της Μάχης της Περαχώρας, επικαλούμενος το πρωτόκολλο δεν επέτρεψε σε Προέδρους Συλλόγων να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο στην Περαχώρα. Το οξύμωρο της περίπτωσης είναι ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το πρωτόκολλο δεν απαγορεύει την κατάθεση στεφάνων, απλώς προσδιορίζει τη σειρά με την οποία γίνεται η κατάθεση. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η εκδήλωση είχε στόχο να τιμήσει τους Ήρωες που έπεσαν στη Μάχη της Περαχώρας. Πως λοιπόν απαγορεύουν βάσει πρωτο κώλλου να τιμηθούν οι Ήρωες;
Το θέμα γίνεται ακόμα πιο τραγελαφικό αν φανταστούμε την κυρία Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Θεοδώρων να καταφθάνει μαζί με το στεφάνι της στην τελετή και όταν επιμένει να το καταθέσει, να την προτρέπει ο ειδικότατος Σύμβουλος να το κρατήσει για την επόμενη Εθνική Επέτειο και να το καταθέσει τότε. Παρ’ το στεφάνι σου, παρ’ το γεράνι σου δηλαδή.

Ούτε στα παιδάκια που παρατάχθηκαν με τη σημαία στη Δοξολογία επετράπη η κατάθεση στεφάνου. Βέβαια εδώ παρατηρούμε καλοπροαίρετα ότι το πρωτόκολλο είχε μια ελαστικότητα σε ότι αφορά τη διάρκεια των ομιλιών αφού δεν κρατήθηκε η δέουσα κατάταξη στο θέμα της διάρκειας. Επίσης στη σειρά κατάθεσης στεφάνων έπρεπε να προηγηθεί ο Δήμαρχος της εκπροσώπου του Κοινοβουλίου.

Αφορμής δοθείσης θα θέλαμε να αναφερθούμε στη δυναμική προσπάθεια ενός συνειδητοποιημένου Περαχωρίτη, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην καθιέρωση αυτής της επετείου, χωρίς όμως η προσπάθειά του να αναγνωριστεί δεόντως. Αναφερόμαστε στον κο Γιάννη Αικατερίνη από το perahora. gr, που αν μη τι άλλο θα μπορούσε να γίνει μια κάπως εκτενέστερη αναφορά στο όνομά του και στη συμβολή του.

Αφορμής δοθείσης της παραπάνω αφορμής θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε παρατηρήσεις αναγνωστών οι οποίοι επεσήμαναν την ελλειπή προβολή της εκδήλωσης, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ανύπαρκτη μιλώντας για το Λουτράκι. Τέτοια συγκίνηση από όλους, μόνο που ξέχασαν να βάλουν αφίσες στο Λουτράκι για να ενημερώσουν τους μόνιμους κατοίκους και τους εναπομείναντες επισκέπτες για την ιστορική αυτή γιορτή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *