02/05/2024

Αστυνομικός πυροβόλησε 8 φορές άοπλο αφροαμερικανό – Κι άλλο περιστατικό της ασυδοσίας της Αμερικανικής Αστυνομίας [Video]

0

Αστυνομικός πυροβόλησε 8 φορές άοπλο αφροαμερικανό – Κι άλλο περιστατικό της ασυδοσίας της Αμερικανικής Αστυνομίας [Video]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αστυνομικός πυροβόλησε 8 φορές άοπλο αφροαμερικανό - Κι άλλο περιστατικό της ασυδοσίας της Αμερικανικής Αστυνομίας

Ακόμη μια δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό έρχεται να σοκάρει την αμερικανική κοινωνία και να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις πληγές του ρατσισμού που φαίνεται πως παραμένουν ανοιχτές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα video τεσσάρων και κάτι λεπτών που ανέβασαν στο YouTube οι New York Times δείχνει στη στιγμή που λευκός αστυνομικός πυροβολεί οκτώ φορές έναν άοπλο μαύρο άνδρα που προσπαθεί να διαφύγει τη σύλληψη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, με θύμα τον 50χρονο Αφροαμερικανό Walter L. Scott. Τη στιγμή της δολοφονίας του από τον 33χρονο αστυνομικό Michael T. Slager κατέγραψε σε video ένας περαστικός, με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 33χρονος αστυνομικός είχε νωρίτερα σταματήσει τον 50χρονο γιατί το αυτοκίνητό του, μάρκας Mercedes-Benz είχε ένα σπασμένο φανάρι! Για άγνωστο λόγο το θύμα προσπάθησε να διαφύγει αλλά ο αστυνομικός τον καταδίωξε μέχρι που έφτασαν σε ένα πάρκο. Από εκείνο το σημείο ξεκινά η καταγραφή των γεγονότων στο video.
160
Στην αρχή, οι δυο άνδρες στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο και ξαφνικά ο 50χρονος αρχίζει να τρέχει προς την αντίθεση κατεύθυνση.

Χωρίς να το σκεφτεί λεπτό, ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και τον πυροβολεί πισώπλατα τουλάχιστον οκτώ φορές. Ο 50χρονος πέφτει με το πρόσωπο στο έδαφος και ο αστυνομικός τον πλησιάζει και του περνάει χειροπέδες.

Ο αστυνομικόςσύμφωνα με το AΠΕ- ΜΠΕ, υποστήριξε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του. Πουθενά στο video όμως δεν φαίνεται το θύμα να του επιτίθεται ή να τον απειλεί, όταν προσπαθεί να διαφύγει τη σύλληψη (στη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας), τρέχει προς την αντίθετη από τον αστυνομικό κατεύθυνση, παρόλα αυτά, εκείνος τον πυροβολεί στην πλάτη!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το video έφτασε στους New York Times, που το ανέβασαν στο YouTube. Και φυσικά ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό από το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών και πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η δε αστυνομία του Τσάρλεστον, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Καρολίνας, ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας.
Με βάση αυτή την κατηγορία μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών. Έχει ήδη οδηγηθεί στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι.

Πηγή: makeleio.gr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *