02/05/2024

Αποσύρθηκε διαφήμιση προφυλακτικού λόγω νηστείας!

0

Αποσύρθηκε διαφήμιση προφυλακτικού λόγω νηστείας!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

PAKISTANI_AD

Ιδιαίτερα ευαίσθητοι οι Πακιστανοί στα θέματα θρησκείας. Χθες αποσύρθηκε διαφήμιση προφυλακτικών λόγω Ραμαζανιού, ενώ πριν από μια εβδομάδα στο βορειοδυτικό Πακιστάν απαγόρευσαν σε γυναίκες να βγαίνουν για ψώνια μόνες, για να μην προκαλούν τους άντρες!

Τα παράπονα που δέχτηκε η κυβέρνηση από πιστούς ήταν χιλιάδες: «Είναι ανήθικο τις μέρες του Ραμαζανιού να διαφημίζουν … προφυλακτικά»!

Η διαφήμιση παρουσιάζει ένα ζευγάρι να αναρωτιέται πώς ο γείτονάς τους κατάφερε να παντρευτεί μια πανέμορφη γυναίκα κι έπειτα τον ίδιο τον ευτυχισμένο σύζυγο να αποκαλύπτει το μυστικό του: Ένα κουτί προφυλακτικά “Josh” (λέξη που μεταφράζεται στην τοπική γλώσσα σαν «συναρπαστικό»).  

Τελικά η διαφήμιση αποσύρθηκε εθελοντικά από τα ΜΜΕ της χώρας, σε ένδειξη σεβασμού προς το θρησευτικό συναίσθημα των Πακιστανών, που προφανώς προκλήθηκε βάναυσα λόγω της προβολής προφυλακτικών στο μήνα των νηστειών και προσευχών του Ραμαζανιού.

Η κοινωνία του Πακιστάν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και συντηρητική σε θέματα που έχουν να κάνουν με το Ισλάμ και δεν είναι η πρώτη φορά που απαγορεύτηκαν πράγματα που θεωρήθηκαν προκλητικά. Το You Tube, για παράδειγμα, είχε απαγορευθεί για ένα ολόκληρο χρόνο στη χώρα επειδή είχε προβάλει «βλάσφημο υλικό» για το Ισλάμ ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα, στο Βορειοδυτικό Πακιστάν, απαγορεύτηκε στις γυναίκες να πηγαίνουν για ψώνια ασυνόδευτες, διότι …διεγείρουν τα ανδρικά πάθη!

 Πηγή: ant1iwo.com
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *